У колонії на Волині встановили сонячні батареї. ФОТО

У колонії на Волині встановили сонячні батареї. ФОТО
У Маневицькій виправній колонії №42 воду підігріватимуть сонячним колектором.

Використовуючи альтернативні джерела енергії, керівництво закладу хоче зекономити бюджетні кошти, - повідомили у Волинському прес-клубі.

Наразі йдеться про підігрів води у їдальні, яка обслуговує 750 в’язнів. У майбутньому планується виготовлення ще двох колекторів – у майстерню учбового центру та медичну частину закладу.

Такі новації стали результатом спільних зусиль керівництва колонії, спецконтингенту, а також тренерів проекту «Увімкни сонце – живи комфортно».

Незадовго до Дня незалежності в Маневицькій виправній колонії №42 відбулась незвична подія. Тренери громадської організації «Екоклуб» навчали представників закладу власноруч виготовляти сонячні колектори для підігріву води.

«Про таку можливість керівництво закладу дізналося з місцевої газети. Начальник колонії Олександр Рибак висловив бажання виготовити подібні установки для побутових потреб ввіреного йому закладу, зекономити електроенергію та бюджетні кошти», - розповів заступник начальника ВК-42 Василь Бережний.

«Приємно вражена ініціативою керівників державного закладу, які шукають доступні та інноваційні рішення для використання відновлювальних джерел енергії. Ми з радістю прийняли запрошення провести навчання з виготовлення сонячних колекторів та сподіваємося, що наша проста технологія нагріву води від сонця буде успішно поширюватися та приносити користь усім», – розповідає координатор проекту «Увімкни сонце – живи комфортно» Оксана Майборода.

Тренер-конструктор Віталій Шрамко, до речі, народився в Маневицькому району, поділився знаннями та власним досвідом з представниками навчального центру та підприємств, що працюють при Маневицькій колонії. Інтерес до сонячних колекторів в наших краях постійно зростає, збільшується кількість майстрів, які освоїли технологію їх виготовлення.

Це вселяє надію, що використання сонячних колекторів на Волині з екзотики стане звичним явищем. Уже сьогодні подібні установки працюють в десятках приватних садибах, школі селища Колки та дитячому садочку в Маневичах.

Довідка

В Екоклубі готові надати всім зацікавленим консультації та практичні посібники як власноруч виготовити сонячний колектор. Усі заходи, що відбуваються в рамках проекту «Увімкни Сонце – живи комфортно» є безкоштовними для учасників, адже проект організований за фінансової підтримки Євросоюзу.

За додатковою інформацією звертайтеся:
Оксана Майборода, юрист ГО «Екоклуб», [email protected], +380673636226
Святослав Клічук, прес-секретар «Екоклубу», [email protected], 050-548-88-38.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
дітки, сонячна батарея та колектор для підігріву води енергією сонця, це дві різні речі, не плутайте х.. з пальцем, вчіть фізику
Відповісти
Сонячний колектор і сонячна батарея це зовсім різні речі.
Відповісти
Останні новини
У колонії на Волині встановили сонячні батареї. ФОТО
23 серпень, 2013, 15:52