Як і для чого приймати таблетки кальцемін*

Як і для чого приймати таблетки кальцемін*
Таблетки кальцемін – це лікарський засіб із групи регуляторів кальцієво-фосфорного обміну. Мінеральний комплекс створений для відновлення дефіциту кальцію в організмі людини, а також для профілактики і лікування захворювань опорно-рухового апарату людини (остеопорозу та пов’язаних із ним станів).

Особливості препарату обумовлюються наявністю в його складі:
Холекальциферолу (форма вітаміну D3);
Кальцію у вигляді цитратної та карбонатної солей;
Необхідних кісткам мікроелементів та мінералів: магній, цинк, бор, мідь та марганець.

Особливості кальцеміну


Таблетовану форму комплексу Кальцемін приймають у випадку втрати кісткової тканини у різні вікові періоди. Завдяки складу, багатому на мінерали, кальцемін може насичити організм додатковим кальцієм і посприяти продукуванню колагену для формування хрящової основи суглобів та кісткової тканини.

Де застосовується?


Таблетки можуть застосовуватись для корегування порушених процесів обміну кальцію людини у випадку захворювань кісток, суглобів або зубів, а саме:

• Лікування остеопорозу різної природи, захворювань парадонту та руйнування зубної тканини;
• Знижує втрату кісткової маси, поповнює запаси мікроелементів та покращує загоєння кісток після переломів і травмувань, прискорюючи процес формування кісткового мозолю, знижуючи ризик ускладнень та зменшуючи період реабілітації;
• Використовується в медичній практиці у якості антирезорбента – препарату для зниження вікового або набутого руйнування тканин (резорбції).

Спосіб застосування та дози


Дозування препарату підбирається лікарем відповідно вікових особливостей організму після консультації.

1. Не рекомендується приймати Кальцемін дітям молодше 12 років;
Дітям старше 12 років та дорослі приймають по 1 таблетці 1 або 2 рази на день, під час прийому їжі, запиваючи склянкою води;
2. Вагітним жінкам необхідно проконсультуватися із лікарем перед прийомом лікарського засобу. Максимальна доза – не більше 2 таблеток на день;
3. Може використовуватись під час грудного годування для відновлення рівня кальцію та холекальциферолу після пологів. Важливо! Кальцій та холекальциферол потрапляють в грудне молоко.
4. Варто дотримуватись дозування, яке призначив лікар, щоб попередити передозування кальцію у дитячому організмі. Це можливо у випадку приймання вітаміну D мамою та дитиною водночас.

Як вказано в інструкції, взаємодія з іншими речовинами небажана і впливає на ефективність комплексу.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.