Скільки цукру можна їсти щодня без шкоди для здоров'я

Скільки цукру можна їсти щодня без шкоди для здоров'я
Щоб залишатися здоровим, але не переставати тішити себе смакотою, досить дотримуватися допустимої норми цукру.

Про те, яка кількість цукру в день безпечно для здоров'я, розповіла дієтолог-ендокринолог Тетяна Бочарова, - пише Країна здоров'я.

Норма для дорослих

Відповідно до рекомендацій ВООЗ, денна норма цукру для дорослої людини становить приблизно 20-25 грамів. При цьому число включає в себе не тільки цукор, який ми щодня кладемо в гарячі напої, а й цукор, який знаходиться в складі безлічі продуктів: десертів, соусів, кетчупів, консервованих овочів, готових оброблених сніданків і знежиреної молочної продукції.

"Цукор - біла смерть"

Також дієтолог зазначила, що допустима норма цукру (20-25 грамів) еквівалентна приблизно п'яти або шести ложок цукру. В день ми випиваємо чай два-три рази і, відповідно, кладемо стільки ж ложок цукрового піску в гарячий напій. Більш того, ми вживаємо і інші солодощі, в складі яких міститься велика кількість цукру: 50 грамів молочного шоколаду, банку газованого напою об'ємом 0,3 літра або два перестиглих банана.

При надмірному вживанні цих продуктів, зростає ризик розвитку діабету другого типу та ожиріння, додала лікар. Перевищуючи денну норму цукру, ми на свій страх і ризик робимо крок на шляху до багатьох проблем зі здоров'ям. «Коли з'їдається більше солодкого, кількість калорій з таких продуктів не повинна перевищувати 10 відсотків від загальної калорійності денного раціону», - заявила Тетяна Бочарова.

Норма для дітей

За словами ендокринолога, щоденна норма цукру для діток до десяти років становить приблизно три ложки. Дітям до трьох років отримувати цукор можна лише з наступних джерел: фрукти, сухофрукти та овочі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: цукор, вчені
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Максимум можна пів відра цукру в день
Відповісти
Останні новини
Скільки цукру можна їсти щодня без шкоди для здоров'я
10 вересень, 2021, 07:31