Мільйонам українців вирішили ще цьогоріч підвищити пенсію

Мільйонам українців вирішили ще цьогоріч підвищити пенсію
Ще в поточному році в Україні зросте пенсія у мільйонів громадян.Про це пише today.ua. До кінця 2021 року заплановано ще три етапи підвищення пенсій, два з яких припадають на грудень.

А один з них відбудеться вже у жовтні. В цьому місяці отримають відчутну надбавку до пенсії наші літні співгромадяни, яким вже виповнилося 75 років. Слід сказати, що "вікові" пенсіонери отримують надбавку до пенсії ще з минулого року. Однак поки це торкнулося лише громадян старше 80 років. А з жовтня щомісячну надбавку отримуватимуть і 75-річні українці.

Їм додадуть до виплат по 400 гривень, і для них мінімальна пенсія стане 2500 гривень. Для того, щоб отримати цю заповітну надбавку, їм необхідно лише мати по 20/25 років страхового стажу (жінки/чоловіки).

Ще два етапи підвищення пенсій заплановані на кінець року. У грудні в Україні підвищать прожитковий мінімум, а також стане вищою мінімальна зарплата.

У зв'язку з підвищенням прожиткового мінімуму зростуть мінімальна і максимальна пенсії. Мінімальна - дорівнює одному прожитковому мінімуму, і вона стане 1934 гривні. А максимальна пенсія дорівнює десяти прожитковим мінімумам. Відповідно, її розмір стане 19 340 гривень.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Для того щоб пенсіонеру достойно прожити необхідно платити пенсію хоч би 20000. При цьому кошти необхідні налікування не враховуємо. Держава не забезпечує мінімальний рівень життя, необхідний для оплату комунальних послуг, харчування, одяг, та лікування. Нажаль
Відповісти
Максимальна -це пролдажним корумпованим мусорам ,прокурорам і суддям ,а роботяги нехай скоріше виздихають з мізерною подачкою .
Відповісти