У Горохові перешкоджали проведенню акції з вишиванками, ‒ «Свобода»

У Горохові перешкоджали проведенню акції з вишиванками, ‒ «Свобода»
У горохівській «Свободі» стверджують, що керівники місцевої міліції та виконавчої влади намагалися перешкодити проведенню акції «Вишиванка – символ України, дзеркало народної душі» і розіграшу святкової лотереї.

Заходи відбувалися 24 серпня у Горохові, ‒ повідомляють у прес-службі партії.

У «Свободі» кажуть, що кожен, хто прийшов на центральний майдан Горохова в національному вбранні та долучився до розіграшу святкової лотереї, не пішов звідти з порожніми руками та без гарного настрою. Під час акції біля свободівського столика, над яким майорів червоно-чорний стяг української звитяги та боротьби, збиралося щоразу більше людей.

«Не обійшлось і без неприємних інцидентів. Вочевидь, націоналістичне знамено стало комусь дуже муляти очі, бо в розпал святкувань до столика, біля якого проводили акцію члени ВО «Свобода», підійшов начальник Горохівського РВ УМВС України, підполковник міліції Ігор Скромний, і в наказовій формі сказав зняти націоналістичний прапор», ‒ стверджують в партії.

Йому у цьому відмовили, тоді, за повідомленням свободівців, «головний міліціонер району став погрожувати забрати автомобіль організаторів на штрафмайданчик, а організаторам акції – дати по 15 діб арешту, викликати наряд міліції і фактично зірвати акцію».

«Попри всі ці погрози, розіграш святкової лотереї тривав далі. Тож, через декілька хвилин у супроводі цього ж пана Скромного та декількох чиновників райдержадміністрації до організаторів акції вже крокувала голова Горохівської РДА Жанна Савчук. Вона теж наказала зняти чорно-малиновий стяг української національної революції, а депутату районної ради від ВО «Свобода» Леоніду Кравчуку навіть натякнула на якесь «останнє попередження», ‒ йдеться в повідомленні прес-служби.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
гордість місцевих та жанна.рішає .лохторат в екстазі..
Відповісти
а яке право мала "свобода" залучати неповнолітніх дітей розносити по площі різні написи від партійної організації, та ще й підняти політичний прапор "свободи"(це державне свято Незалежності,а не політична акція)...
Відповісти
Шановний, вчи матчасть, ні піолітичні партії, ні громадяни не повинні у когось запитувати якогось дозволу чи права, в нас є Конституція України, і вона нам надає право діяти в спосіб не заборонений законами, а от пані Жанна, як і "чудаки в погонах" є посадовими особами органу влади, і вони мають діяти лише в спосіб передбачений законом. Тобто судячи із матеріалу та фактів викладени в ньому, то прокуратура вже б мала "не натішитись" цими посадовцями!
Відповісти
Останні новини
У Горохові перешкоджали проведенню акції з вишиванками, ‒ «Свобода»
27 серпень, 2013, 12:30