Як краще підібрати кулер для води*

Як краще підібрати кулер для води*
Ще зовсім недавно наявність кулерів для води в приміщенні сприймалося як щось незвичайне. Але вони дуже швидко отримали своє поширення в офісах і в медичних центрах. І завдяки своїм перевагам ці апарати стають все більш популярними. Тепер їх можна зустріти практично скрізь - в салонах краси, в школах, на дитячих майданчиках, в будинках і квартирах.

Головними їх перевагами є простота у використанні, економія простору і забезпечення доступу до чистої питної води. Вони не займають багато місця, а гаряча і холодна вода заздалегідь готові до вживання. Сучасні кулери виглядають дуже стильно, тому вони прекрасно впишуться в будь-який інтер'єр.

Що таке кулер для води?


Кулер або диспенсер (як він називається правильно) - це апарат для чистої питної води. Його важливим елементом є наявність бутля, з якої вода надходить в баки, де відбувається її охолодження або нагрівання.

Чим відрізняється кулер від диспенсера? Диспенсер в перекладі з англійської означає «роздавальник», а кулер - «охолоджуючий». Тому по суті кулер - це вид диспенсера, здатний охолоджувати воду. Але в розмовному жанрі будь-який вид диспенсера прийнято називати кольором.

Апарат з охолодженням і нагріванням заздалегідь готує холодну або гарячу воду, утримуючи температуру в незмінному стані. Тим самим він дозволяє заощадити час на приготуванні напоїв. Рідина в кулері нагрівається до 95 градусів (цього достатньо, щоб заварити чай або приготувати каву), і охолоджується до 8-15 градусів Цельсія.

Зовнішній вигляд сучасних диспенсерів може бути різний - від стандартної «тумбочки» з пляшкою нагорі до дизайнерських приладів преміум класу. Вони мають різні розміри та можуть бути встановлені як на підлозі, так і на столі. Існують апарати з нижньої та з верхнім завантаженням сулії. Деякі підлогові моделі можуть бути доповнені шафкою або холодильником.

Які бувають кулери для води?


• Кулер для води підлоговий. Його зазвичай встановлюють на підлозі в зручному місці. Висота апарату становить 94-110 см. Можливо кілька типів установки ємності: нижня і верхня завантаження бутлі.

• Кулер верхнього завантаження являє собою прилад з встановленої зверху перевернутої пляшкою. Він виглядає досить громіздко. Разом з ємністю він значно вище в висоту. Дані види диспенсерів складніше обслуговувати, оскільки поміняти в ньому воду досить важко. Для цього буде потрібно підняти над апаратом пляшку вагою 19 кг. Чи не кожен впорається з цим фізично. Тільки при верхньому завантаженні прилад може бути обладнаний шафою або холодильником.

В кулері з нижнім завантаженням ємність розташовується в нижній частині за дверцятами. Така конструкція дуже зручна, оскільки заправити прилад водою не складе великих труднощів. Апарат виглядає як мініатюрна шафка і займає менше місця. Це робить його візуально більш привабливим і непомітним. Деякі моделі можуть бути доповнені полицею, на якій можна зберігати чайні приналежності.

Який апарат купити з цих двох варіантів залежить тільки від Ваших особистих переваг і переважання милих панночок у вашому колективі. Адже якщо заміна бутлі впаде на їхні тендітні плечі, вибір точно буде зроблений на користь нижнього завантаження.

Підлогові диспенсери дуже популярні, оскільки не вимагають обладнати спеціальне місце для установки та тому маючи попит. Вони розраховані на велику кількість людей, відмінно підходять для будинку, офісу та організацій. Діапазон кольорів надзвичайно широкий: чорні, сріблясті, червоні, білі, сині, золоті, рожеві, блакитні та навіть з квітковим малюнком.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Як краще підібрати кулер для води*
19 вересень, 2021, 09:47