Безплатне навчання українців в Словаччині: чи можливо

Безплатне навчання українців в Словаччині: чи можливо
Навчання в Словаччині, зокрема у вищих навчальних закладах, відрізняється високим рівнем отриманих знань, і не останню роль в цьому відіграє державне фінансування навчальних закладів. Завдяки вступу держави в число країн Євросоюзу, активно йде процес впровадження загальноєвропейських освітніх принципів, що також позитивно позначається на рівні вищої освіти в країні.

Зараз для студентів з України доступна можливість безплатного навчання в Словаччині завдяки програмі free student slovakia. Уваги заслуговує факт того, що дипломи, отримані після закінчення навчання, дійсні на території всіх країн Євросоюзу і в цьому ключі варто розглядати Словаччину як ворота в розвинені європейські держави. Крім Європи, дипломи багатьох Словацьких вишів визнані в США, Канаді, Австралії та ряді інших держав, що відкриває воістину чималі можливості для подальшого професійного розвитку.

Звернувшись в словацько-українське культурно-освітнє товариство з метою взяти участь в програмі "Free Student", студенти отримають не тільки можливість безплатного навчання. Ми подбаємо про житло в комфортних гуртожитках, що знаходяться поряд з навчальними закладами вашого профілю. З огляду на можливості, що відкриваються, виникає питання щодо витрат на життя студента в Словаччині, зокрема харчування. Середня ціна на комплексний обід складає близько 1-2 євро, що означає: вартість харчування в Словаччині та Україні практично рівна.

До плюсів програми також варто віднести можливість отримання стипендії кращими студентами в рамках державної словацької програми фінансування ВНЗ. Говорячи простою мовою - хто добре вчиться, той має право на стипендію. Завдяки спеціальним домовленостям, студенти, які беруть участь у програмі "Free Student" отримують лояльне ставлення викладацького складу, який поінформований про те, що середнє навчання громадяни України отримували на батьківщині, а не на території Словаччини.

Тому перший курс варто вважати періодом адаптації, коли до українських студентів не висуваються такі високі запити, як висуваються до громадян Словаччини. За статистикою, після періоду адаптації на другому курсі, Українці показують рівень знань, що нічим не поступається словацьким учням. Для консультації та отримання більш докладної інформації варто звернутися на сайт програми "Free Student".


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Безплатне навчання українців в Словаччині: чи можливо
20 вересень, 2021, 16:44