Волинський хірург розповів, чи потрібна операція при варикозі: які є варіанти

Волинський хірург розповів, чи потрібна операція при варикозі: які є варіанти
Сьогодні існує дуже багато методик лікування варикозу, і кожен пацієнт може обрати ту, що йому підходить найбільше.

Про це у програмі «Телемедицина» на 12 каналі 20 вересня розповів завідувач Центру судинної хірургії Волинської обласної клінічної лікарні Сергій Пісачук.

«Варикозна хвороба взагалі, варикоз (від гр. слова «варикс» – вузол) на вигляд як вузлоутворення, поява такого «винограду» на ногах. Її природа – це слабкість сполучнотканинних елементів. У таких пацієнтів, як правило, окрім варикозної хвороби, є геморой, кили різної локалізації, розширені стравохідні отвори, грижі діафрагмального отвору стравоходу. Тобто це – вже цілий симптомокомплекс. У такого пацієнта, який має варикозну хворобу, можна знайти багато інших хвороб, пов’язаних одним коренем з варикозом», – стверджує лікар.

Сергій Пісачук стерджує, що варикоз – хвороба генетична. Адже пацієнти, які звертаються, розповідають, що подібне було у їхніх близьких родичів.

Лікар наполягає, що варикоз потрібно оперувати.

«Тому що зараз методик лікування варикозу маса – на кожен гаманець, і можна вибирати те, на що ти психічно налаштований: чи відкриту операцію, чи ендоваскулярну, чи заклеювання…» – каже він.

«Якщо людина молода, працездатного віку і хоче, щоб усе було максимально косметично і швидко, то це методики ендоваскулярні. Називаються вони термічні методики, або аблятивні, або методика абляції. Може бути радіочастотна абляція, хімічна абляція. Абляція означає, що ми зруйнуємо стінку судини всередині вени. Тобто ми зайдемо у ту вену ззовні, зруйнуємо її, і вона там лишиться та розсмокчеться. Є ще механохімічна абляція», – пояснив хірург.

«З найбільш відомих гарних і модних методик є лазерне ендовенозне лікування, або лазерна венозна коагуляція підшкірних вен. Поширена і радіочастотна абляція. Усе залежить від того, хто має можливість заплатити за радіочастотний зонд, а хто – за лазерне волокно. Ціна залежить від того, як виконується сама операція», – розповів Сергій Пісачук.

Він стверджує, що зараз є досить щадні, акуратні косметичні методики, які роблять під загальним короткотривалим знечуленням.

«Пацієнт заснув буквально на 15 хвилин – і вже операція зроблена», – запевняє лікар.

Загалом він радить оперувати варикоз тим способом, яким лікар володіє найкраще.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волинський хірург розповів, чи потрібна операція при варикозі: які є варіанти
25 вересень, 2021, 16:20