«Наступну річницю бажаю зустріли в деокупованому Бельбеку»: у Луцьку вітали військових авіаторів.ФОТО

«Наступну річницю бажаю зустріли в деокупованому Бельбеку»: у Луцьку вітали військових авіаторів.ФОТО
26 вересня Севастопольська бригада тактичної авіації імені Олександра Покришкіна відзначає День створення військової частини.

Це саме ті легендарні військові авіатори, які у перші дні російсько-української війни зустріли на аеродромі «Бельбек" навалу російського агресора. Вони протримались у суцільному оточенні ворога впродовж цілого місяця та завдяки рішучим діям колективу змогли передислокувати на материкову частину України пів сотні літаків, врятувати бойовий прапор та історичний формуляр військової частини.

Напередодні свята у Луцькому палаці культури відбулись урочистості. Про те, як вітали авіаторів повідомляє видання Арміяinform.

Привітати колектив бригади прибули представники влади, волонтери, місцеві підприємці, ветерани. Присутні вшанували воїнів, які загинули на Сході України, а знаменна група офіцерів-авіаторів поклала квіти на центральній площі Луцька до пам’ятного фотостенда «Героям небесної сотні — Загинули за єдність України».

«Сьогодні у нас велике свято — день створення військової частини. За ці роки колектив прийшов величезний шлях. Бригада починала з Кримського півострову, це був аеродром «Бельбек». З 2014 року була передислокована на аеродром «Кульбакіне», місто Миколаїв, пізніше до Луцька. Найважчим для нас було усвідомлення того, що найближчий наш сусід підступно прийшов на нашу землю й до цього часу не відмовився від своїх загарбницьких намірів. Незважаючи на це, ми показали свою відданість військовій присязі та українському народові, продовжуємо це робити й зараз. Наразі військова частина виконує чимало бойових завдань як на сході України, так і в пункті постійної дислокації, де ми залучаємось до бойового чергування з охорони повітряного простору країни», — звернувся до військових і гостей командир бригади тактичної авіації полковник Віктор Меретін.

Він висловив щиру подяку лучанам, Волині в цілому, органам державної та місцевої влади, а також військовому керівництву за допомогу у становленні бригади тактичної авіації після перебазування до нового пункту постійної дислокації.

З нагоди свята військовим вручили відзнаки, нагороди та грамоти. Водночас ветерани отримали подарункові комплекти сувенірної продукції з символікою бригади тактичної авіації.

Серед пів сотні ветеранів розділити свято зі своїми бойовими побратимами приїхав і колишній командир частини полковник Юлій Мамчур. Він подякував присутнім, нагадав найважчі часи бригади у Криму та побажав, щоб наступну річницю всі зустріли в деокупованому Бельбеку.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
наркоманам які вбивають качок в парку тоже дали нагороду
Відповісти
Здали Крым и ЛУЦК здадут
Відповісти
Останні новини
«Наступну річницю бажаю зустріли в деокупованому Бельбеку»: у Луцьку вітали військових авіаторів.ФОТО
26 вересень, 2021, 14:22