Особливості вертикальних тканинних жалюзі*

Особливості вертикальних тканинних жалюзі*
Сучасним способом захистити кімнату від сонця і прикрасити інтер'єр є вертикальні тканинні жалюзі. Вони являють собою смужки тканини закріплені до карнизу, і управляються за допомогою шнурка або ланцюжка. Ця конструкція має кілька різновидів, кожна з яких відрізняється між собою зовнішнім виглядом і функціональністю.

Класичні


Виготовляються з однотонної тканини і складаються з однакових смуг середньої ширини. У відкритому і закритому вигляді таке полотно нагадує звичайні портьєри і добре вписується в інтер'єр оформлений в класичному або авангардному стилі.

Мотузкові


Така конструкція збирається з тонких смужок або стрічок і нагадує серпанок. Полотно може бути класичним (всі стрічки одного кольору), мульти (зібрані смужки з різних кольорів і відтінків), дабл (полотно складається з двох різних за кольором і фактурою видів ниток).

Фігурні


Завдяки тому, що ламелі мають нерівні краї, в закритому вигляді полотно представляє собою цікаве дизайнерське рішення. Завдяки такій конструкції, встановленої на сонячній стороні, світло, що потрапляє в кімнату, буде переломлюватися і створить цікаву гру тіней і сонячних відблисків.

Фотожалюзі


Завдяки сучасній технології нанесення малюнка на ламелі, ви зможете створити унікальний дизайн жалюзі для будь-якої кімнати. Для того щоб в одну мить перетворити кімнату, вам буде досить лише закрити полотно.

З чого складаються вертикальні жалюзі


Конструкція має нескладний механізм з дрібних деталей. Вона являє собою сукупність карниза, ламелей, важків, бігунків і ланцюжки управління.

Ширина тканинних смуг, як правило, варіюється від 89 до 120 міліметрів. Переміщаючись по карнизу, саме ламелі затінюють кімнату і надають їй більш сучасний і привабливий вигляд. Основною перевагою вертикальних жалюзі вважають їх можливість обертатися навколо своєї осі на 180 градусів, завдяки чому, можна ефективно контролювати проникнення сонячних променів в кімнату.

При покупці вертикальних тканинних жалюзі слід особливу увагу звернути на такі нюанси:

• Алюмінієві карнизи набагато міцніше пластикових аналогів. Вони служать набагато довше і не жовтіють з часом. Також їм не загрожує деформація через занадто важкого полотна жалюзі.

• Ширина карниза обов'язково повинна відповідати вазі штори. Для стандартних легких полотен буде достатньою ширина в 2,5 метра, а ось для більш громіздких потрібно буде підбирати карниз не менше 3 метрів.

• Кожна деталь конструкції повинна працювати без проблем. При виборі виробів кілька разів відкрийте і закрийте полотно для того, щоб переконатися, що немає заїдань і скрипу механізму, а виріб повністю справно.


Переваги вертикальних жалюзі


Ці прості, але в той же час функціональні конструкції вже давно завоювали свою популярність в Європі і Америці, а ось у нас, ще якихось 20 років тому, вони вважалися виключно офісним варіантом. Але зараз їх широко використовують для прикраси інтер'єру в житлових будинках і квартирах.

Основними плюсами таких жалюзі можна назвати:

• Завдяки можливості ламелей обертатися навколо своєї осі, ви можете самостійно регулювати ступінь освітлення в своєму будинку. Просто потягнувши за ланцюжок управління, легко повністю затінити кімнату, створити приємну напівтемряву або повністю наповнити приміщення сонячним світлом.

• Сучасні конструкції мають безліч варіантів, так що ви зможете підібрати підходящу модель абсолютно під будь-який інтер'єр.

• Вертикальні смуги візуально витягнуть інтер'єр і "піднімуть" стелі в невеликій кімнаті. За рахунок цього квартира буде виглядати більш просторою.

• Довгий термін служби виробу досягається за рахунок використання якісного механізму і просочення тканини. Виробник покриває ламелі спеціальним розчином, завдяки чому вони не вигоряють на сонці і надовго зберігають свій первісний вигляд.

Вертикальні конструкції виготовляються, як з натуральних, так і штучних тканин. Другий варіант більш практичний і ідеально підійде до будь-якого стилю інтер'єру.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.