На Волині теля померло від сказу: ввели карантин

На Волині теля померло від сказу: ввели карантин
У селі Мирин Ковельського району Волинської області зареєстрували випадок захворювання великої рогатої худоби на сказ.

Про це інформують у пресслужбі Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області.

Діагноз поставлено фахівцями Волинської регіональної державної лабораторії Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів (експертиза №003161п.м./21 від 27.09.2021 року).

Під час розслідування встановлено, що тварина випасалась на прив’язі за півтора кілометра від села Мирин, в урочищі «Струга». 24 вересня в тварини почали проявлятись ознаки захворювання (відмова від прийому корму та водонапування, сильне слиновиділення), а наступного дня теля стало поводитись агресивно. Вночі 26 вересня бичок загинув.

Зазначають, що спеціалісти провели вимушену дезінфекцію 0,5% розчином Віросан Ф. приміщення та території, де утримувалась та загинула тварина.

На засіданні державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Ковельській райдержадміністрації прийняли рішення про оголошення с. Мирин Ковельського району неблагополучним щодо сказу, а прилеглу територію в радіусі 5 км – загрозливою зоною і введено карантинні обмеження.

Також затвердили план заходів з ліквідації захворювання на сказ тварин в неблагополучному пункті (протокол від 28.09.2021 №11).

Наразі в неблагополучному пункті та загрозливій зоні проводиться вакцинація проти сказу всіх сприйнятливих тварин.

На сьогодні це вже другий випадок захворювання сільськогосподарських тварин на сказ у Ковельському районі. Раніше це захворювання реєструвалось в селі Підріжжя.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.