Волинські школярі отримали від патрульних та Генконсульства Польщі жилетки та флікери. ФОТО

Волинські школярі отримали від патрульних та Генконсульства Польщі жилетки та флікери. ФОТО
Школярі села Піддубці отримали світловідбивні елементи від патрульних та представників Генерального Консульства Республіки Польща в Луцьку.

Про це інформує пресслужба патрульної поліції Волині.

4 рік поспіль триває співпраця патрульної поліції Волині та консульства у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху. Так, роками продовжується реалізація ініціативи "Безпечна дорога до школи".

Усі учні Піддубцівського ліцею познайомилися із поліцейськими, які провели для школярів уроки про правила дорожнього руху, та отримати жилетки, браслети та наліпки зі світловідбивними елементами.

Начальник управління патрульної поліції Андрій Крутень у зверненні до учнів зауважив, що усі пішоходи мають дотримуватися ПДР та користуватися флікерами у темну пору доби, аби бути помітними на дорозі.

Генеральний Консул Республіки Польща в Луцьку Славомір Місяк, своєю чергою, подякував за тісну співпрацю, яка дозволяє охопити чималу кількість дітей.

Учні школи були раді пригадати правила дорожнього руху та отримати флікери, які пообіцяли носити в темну пору доби.

Зауважимо, що Генеральне Консульство Республіки Польща в Луцьку і патрульна поліція Волині продовжуватиме забезпечувати світловідбивними елементами й інші навчальні заклади області.

“У нас велика школа, навчається 320 дітей. Крім того, розташована поруч із міжнародною трасою, де дуже інтенсивний автомобільний рух. Тому такий захід дуже важливий для наших дітей. Під час виховних годин ми постійно розповідаємо їм про безпечне середовище, у тому числі - на дорогах. Але додаткова інформація від патрульних теж допоможе ще раз звернути увагу школярів на цю проблему”, - прокоментувала директорка ліцею Лілія Купіч.

Генеральний Консул також окремо поспілкувався з дітьми, які вивчають польську мову, адже в Піддубцівському ліцеї є така дисципліна. За підсумками спілкування пообіцяв підшукати школу-партнера у Польщі для подальшої співпраці.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волинські школярі отримали від патрульних та Генконсульства Польщі жилетки та флікери. ФОТО
30 вересень, 2021, 16:00