Депутати Володимира підтримали перейменування міста

Депутати Володимира підтримали перейменування міста
1-го жовтня під час засідання сесії міської ради більшість депутатів підтримала проєкт рішення по перейменування міста Володимира-Волинського.

Про це повідомляє БУГ.

Його розглянули першим за пропозицією депутата міської ради Миколи Савельєва.

Перед сесію під радою зібралося близько 30-ти людей, які вирішили донести свою думку депутатам. Тому, щоб відпустити громадськість, це питання перенесли на початок.

Перед присутніми виступив депутат міської ради Андрій Гнатюк, автор проєкт рішення про перейменування міста, який розповів про те, що це питання вагоме сьогодні.

На підтримку висловилися представник партії ЄС Наталія Василець, депутат Микола Савельєва та Олег Новосад, Тетяна Дьоміна.

Також слова попросили Максим Клим’юк та Андрій Кандиба, які зазначили, що вбачають порушення процедури та просили депутатів “зробити крок назад”.

Депутат Олег Тимосевич зазначив, що головне питання – це законність проведених раніше громадських слухань, а це залежить від кількості бюджетників, які там були присутні. Керівник загального відділу зазначила, що слухання законні, оскільки 43 відсотки бюджетників були присутні, а це менше межі.

Микола Юнак від фракції Слуга Народу відзначив, що за перейменування, проте хоче аби все було процедурно правильно. Павло Горошкевич від партії Громадянська позиція відзначив, що за перейменування, підтримку висловив і Костянтин Зінкевич від Самопомочі.

Виступив Павло Мамєдов, колишній міський голова Володимира, який відзначив, що треба думати це і духовне питання, адже князь Володимир сам дав назву місту. Він просив депутатів проголосувати позитивно.

В результаті годинного обговорення депутати підтримали проєкт рішення про перейменування міста. “За“ проголосували 30 обранців громади.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.