На Волині стартував осінній призов: скільки юнаків підуть в армію

На Волині стартував осінній призов: скільки юнаків підуть в армію
З 1-го жовтня на Волині, як і в Україні, стартував осінній призов до армії. На строкову військову службу планують призвати 478 чоловіків.

Про це розповів Суспільному заступник обласного військового комісара Юрій Кучер.

Призовна кампанія триватиме три місяці та закінчиться 30 грудня.

Як розповів голова обласної військово-лікарської комісії Анатолій Рудь, медики за пів дня оглянули понад 18 призовників. "Всі юнаки виявилися придатними до військової служби", — розповів військовий.

Зі слів медика, не всі призовники мають щеплення проти коронавірусу. "Хто не вакцинований, то будуть щеплювати вже по прибуттю в ті чи інші військові частини", — розповів Анатолій Рудь.

Перед відправкою до війська усіх призовники пройдуть тестування на наявність COVID-19. Один з тих, хто пройшов медичну комісію. Говорить: рідні не хочуть, щоб хлопець служив. "Я дуже хочу попасти у десантно-штурмові війська, у мене там друзі служать", – розповів призовник.

Роман Дикса
розповів, що в майбутньому планує пов'язати своє життя з військовою справою і чекав на повістку в армію.
"У мене родичі служили і я хочу. Це зараз престижно. Я йду на службу та хочу підписувати контракт, бо у мене двоє родичів служать і я хочу з ними разом", – каже хлопець. Додає: мріє служити на Луцькому аеродромі.

Як розповів Юрій Кучер, з наступного тижня призовників будуть відправляти у різні війська: Збройні сили України, сухопутні війська, високомобільні, десантно-штормові війська, повітряні сили, Національну гвардію, прикордонні війська і в державну спеціальну службу транспорту.

Зі слів заступника комісара, до бойових завдань військовослужбовців військової строкової служби не залучають. Призовники, які не мають вищої освіти, служитимуть 18-ть місяців, решта – один рік.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині стартував осінній призов: скільки юнаків підуть в армію
01 жовтень, 2021, 20:18