Фотовиставка Василя Охріменка

Фотовиставка Василя Охріменка
Моє вітання! Мене звати Василь. З 2000-го року проживаю у місті Луцьк, тоді я поступив до ВНУ ім. Лесі Українки на історичний факультет. Й оскільки це місто мені дуже подобається, міняти місце проживання до цього часу не поспішаю.

А народився і зростав у мальовничому селі на Поліссі. Саме там і тоді, в ті шкільні роки мене почала манити така загадкова річ як фотоапарат.

На той час, коли мені було років 14, фотоапарат «Зеніт» із об’єктивом «Геліос 44», був унікальним інструментом, який дозволяв творчо підходити до фотозйомки.

Звісно, були альтернативи – плівкові мильниці. Але їх мені ніколи навіть в руки брати не хотілося через відсутність опцій керування процесом фотозйомки.

Інша справа - дзеркальний «Зеніт», непроста у використанні річ. Але коли вдавалося – то фото виходили чудові.

Іноді до цього інструменту повертався також у студентські роки, хоча такий підхід до фотозйомки важко назвати навіть любительським, оскільки фотографував дуже рідко.

Сам Анрі Картьє-Брессон сказав «твої перші 10 000 фотографій найгірші».

А більш серйозне захоплення фотографією як видом діяльності та мистецтвом, почалося приблизно два роки назад. І сталося це після того, як одного гарного ранку я їхав велосипедом на роботу, аж раптом один з водіїв автомобіля нагло підрізав мене на головній.

Щоб не попасти під колеса, я миттю загальмував, після чого вилетів через кермо на проїжджу частину. Весь удар припав на мою праву руку. Так я отримав розрив зв'язок правої руки.

Близько трьох місяців я був непрацездатним. Але це була чудова нагода вивчити теоретичну частину процесу фотографування.

Фотографія настільки мене захопила, що я не стримався і придбав собі Nikon d90.

Чому я згадав про цей випадок? Бо якби не ця травма, я не став би вивчати основи фотографії і не придбав би собі фотоапарат. А також тому, що кожного разу коли я тривалий час фотографую (цілий день), рука мені нагадує про той момент з якого почалося моє захоплення фотомистецтвом.

Звичайно мої нинішні результати мене, далеко, не задовольняють, але я бачу куди мені потрібно рухатися. Мене не лякає критика, а навпаки я вдячний за неї, оскільки шлях який проходжу зараз, проходили всі фотографи які отримали загальне визнання. Талановитими фотографи не народжуються, а стають наполегливо і постійно працюючи над собою, відшліфовуючи свою майстерність.

В основному займаюся фотографією не задля прибутку, а ради задоволення. Люблю фотографувати природу, міські пейзажі, а також портрети.

Особливо подобаються роботи і підхід до фотозйомки таких фотографів як Анрі Картьє-Брессон, Андре Кертес, Роберт Каппа, Олександр Родченко.





























































Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 28
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
не буду багатослівною, мені сподобалось все крім дівчат з автоматами.природа на фото просто супер, те що я люблю. Фотограф - молодець!
Відповісти
є зачотні
Відповісти
Декілька фоток справді цікаві, а в основному - любительський рівень.
Відповісти
Це ж автор "Плавців на Соборності"?!

Пейзажі - норм

Чому немає портретів в стилі Родченка?
Відповісти
По перше тому, що фотографувати так як фотографує Родченко, моіг тільки сам Родченко, того він і метр. По друге я вивчаю особливості і прийоми різних фотографів, але не ставлю за ціль копіювати когось, а поки лиш шукаю себе і свій стиль. Того як видно із фото ще не найшов ))
Відповісти
Вась, фото всі-просто бомба!!! Ти справжній молодчинка, вже маєш свій стиль, а критика із боку-тільки в користь-ти стаєш популярний!!!
Окреме слово за "дівчат із автоматами"-це взрив мозгу!!!!! Я не чекала ні від тебе такого, ні від дівчат!!! Просто СУПЕР-в стилі американських 30-х!!!!
P.S. Дуже хочу попрацювати із тобою, в якості модельки.
Відповісти
Здається я вже здогадався яка ната ля написала цей допис )). Дякую. Я не проти співпраці, і думаю десь через тиждень - два я матиму достатньо часу для втілення творчих ідей. Так, що чекаю...
Відповісти
зазуля. вчися!
Відповісти
Пейзажі гарні, але чого горизонт не поправити? а фото з плавцями радив би слати на фотоконкурс газети "День"
http://www.day.kiev.ua/uk/xv-mizhnarodniy-fotokonkurs дуже вже шикарний кадр вийшов :) успіхів
Відповісти
Да дійсно, на деяких кадрах завалений горизонт. Елементарна річ, а от недогледів. Дякую за пораду, завтра планую нідіслати фото на фотоконкурс газети "День".
Відповісти
Василю, пейзажі це твоє. І цього вже досить. Я б на інше навіть не витрачався б.
Відповісти
У Василя однозначно є свій стиль, деякі роботи дуже сподобались. За плавців особливе дякую, порадував. Молодець, бажаю творчих пошуків і цікавих моделей та місць.
Відповісти
Клас. Дуже цікаві фото, відчувається оригінальний стиль. Сподобалась зима і дівчата - гангстери. Цікаво побачити таке незвичайне в м. Луцьку)))
Відповісти
Багато світлин на які хочеться дивитись і дивитись, так тримати!
Відповісти
цікаві фото, але я б радив акуратніші експкерементувати з широким кутом - на деяких фото у дівчат через це ноги виглядають дуже негарно, все ж таки спотворення пропорцій дає не завжди гарний ефект.
Відповісти
і ще одне - дівчат-гарнстерів краще перевести в чб. так воно виглядатиме більш природніше і більш цікавіше
Відповісти
Дуже дякую. Дуже слушні зауваження. Згідний на всі 100%.
Відповісти
завжди будь ласка
Відповісти
Суперська ідея за чорно-білі фото!!!!!!
Відповісти
Привіт! Я бачив фотки дуже гарні, хочу заказ фотографія можна? я глухих, неможу подзвонити а тільки смс.
Відповісти
так будь-ласка, можно організувати. У мене є знайомі сурдоперекладачі - допоможемо. Напишіть в лічку домовимося, якщо треба напишу свій номер телефона.
Відповісти
https://vk.com/vasyl_ok
Відповісти
Мої шанування автору, і бажаю подальших творчих здобутків...
Відповісти
Дякую всім за відгуки. Неочікував такої підтримки.
Відповісти
очень красивые фото. Василий, я очень наслышана о вас, вы отличный фотограф, не бросайте это дело не в коем случае)))
Відповісти
Дуже дякую, приємно таке чути. Звичайно фотографувати не перестану - не зможу... ))
Відповісти
роботи так собі -- дуже багато не в фокусі -- але є потенціал!
Відповісти
нажаль ви праві. Фото дійсно "такі собі", але думаю це явище тимчасове.
Відповісти