Через підвищення ціни на газ Волині може забракнути 400 мільйонів гривень на комуналку

Через підвищення ціни на газ Волині може забракнути 400 мільйонів гривень на комуналку
Волинські комунальні підприємства можуть постраждати через підвищення ціни на газ до 37 гривень за метр кубічний. Для оплати комунальних послуг з такими тарифами в обласному бюджеті може забракнути 400 мільйонів гривень.

Про це йшлося у вівторок, 5 жовтня, під час наради щодо опалювального сезону у Волинській обласній раді, пише Перший.

Директор департаменту фінансів Волинської облдержадміністрації Ігор Никитюк нагадав, що зараз на енергетичній біржі бюджетним установам пропонують купити газ за ціною 37 гривень за метр кубічний.

«Ми обраховували приблизно по області. Якщо ціна буде 37 гривень, брак в бюджеті області складатиме близько 400 мільйонів гривень. Точніша цифра буде 8 жовтня. Пропозиції від ОДА направлені Кабміну, але відповіді поки немає», - сказав посадовець.

З його слів, на початку листопада область зможе додатково отримати з державного бюджету 21 мільйон гривень, який витратять на енергоносії, хоча й цього замало. Директор підприємства «Волиньгаззбут» Микола Тищук підтвердив, що для населення газ буде за ціною 7,99 гривень за метр кубічний до кінця опалювального сезону.
Натомість 172 бюджетні установи справді можуть постраждати через високу ціну.

«Ціна на біржі зараз – 37 гривень, НАК «Нафтогаз» теж відпускає за цією ціною, хоча раніше він підписав меморандум, де йшлося про ціну близько 13 гривень – незрозуміло, як це має виконуватися», - сказав представник «Волиньгаззбуту».

«Часу немає. Лишилося 9 днів до початку опалювального сезону, з понеділка – зниження температури. «Волиньгаззбут» не має механізмів зниження ціни, а наші комунальні заклади не знають, що їм робити. Тому я пропоную направити спільні листи центральним органам влади», - додав голова Волинської обласної ради Григорій Недопад.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Через підвищення ціни на газ Волині може забракнути 400 мільйонів гривень на комуналку
05 жовтень, 2021, 12:30