Переваги гумових автомобільних килимків: як заощадити час і гроші*

Переваги гумових автомобільних килимків: як заощадити час і гроші*
Уявіть: на вулиці йде дощ, на дорозі бруд, можливо – потоки брудної води, і все, що ви хочете, – це дістатися до сухості й тепла вашого автомобіля. Але там вас чекає звичайний тканинний килимок, який моментально стане брудним і мокрим. Однак є рішення цієї проблеми – гумові килимки. Бруд і волога не прилипають до них, а чистка займає лічені хвилини. У них є й інші переваги. Детальніше про це розповість магазин автоаксесуарів StakPlus.


Гумові килимки легко чистити


Кого б ви не запитали про відмінності, які він бачить у порівнянні гумових та текстильних матеріалів, він найімовірніше підкреслить довговічність. Під цим ми маємо на увазі як стійкість до забруднення, так і стійкість до вологи. Хоча для багатьох текстильні килими візуально більш приємні, їх чистка часто приносить лише роздратування.

При видаленні бруду з тканинних килимів вам не обійтися без щітки, мийного засобу або серйозних зусиль. Весь бруд і волога вбираються в килимок дуже легко, а от відтерти його – серйозна робота. Із гумовими килимками вам не доведеться вирішувати подібних проблем. Незалежно від того, наскільки вони забиті брудом, все, що вам потрібно для їх очищення, – це сильний потік води, мокра ганчірка або просто руки, щоб вибити килим.

Гумові килимки для протидії запотіванню вікон


Той факт, що текстильні килими утримують вологу, має ще один негативний наслідок – всередині машини утримується волога. Коли вода починає випаровуватися, вона повинна знову десь осісти, тому що машина зачинена. Ви помітите це, наприклад, на вікнах, які набагато швидше запотівають із текстильними килимами; також це може викликати внутрішнє обмерзання в зимові місяці. Щоденне ранкове чищення таких вікон – не найприємніше заняття.

З іншого боку, волога з гумових автомобільних килимків випаровується досить швидко, а коли води багато, її можна просто вилити поруч з дорогою. Відсутність в автомобілі зайвих випарів позбавить вас від подряпин і потертостей вікон.

Захистіть проводку гумовими автомобільними килимками


Для звичайних користувачів авто це не така відома проблема, а ось для автомеханіків абсолютно звичайна справа – пошкодження проводки, розташованої в зоні нижче місця для водія. Тут може бути не лише проводка, а й усілякі електронні системи: наприклад, блок комфорту для управління кондиціонером, центральним замком і вікнами. Порушення роботи таких систем може призвести навіть до легкого угону автомобіля.

Часто збій електронної системи виникає внаслідок потрапляння вологи всередину. У неї дуже легкий шлях від підлоги – через різні отвори, тріщини та крізь певні матеріали. Якщо ж ви оберете гумові килимки замість текстильних, то будете певні, що волога від взуття не проникне всередину, а отже, не потрапить на проводку.

Гумові автомобільні килимки відносно дешеві, особливо якщо ви розумієте, скільки роботи і, можливо, грошей на ремонт вони вам заощадять. Тому, перш ніж купувати текстильні килими з їхніми високими ризиками, двічі подумайте і зважте всі аргументи.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Переваги гумових автомобільних килимків: як заощадити час і гроші*
03 жовтень, 2021, 17:21