Польові роботи на Волині: як фермери збирають врожай. ВІДЕО

Польові роботи на Волині: як фермери збирають врожай. ВІДЕО
Волинські фермери завершують сіяти озимі культури, а селяни-одноосібники дозбирують урожай картоплі та цукрових буряків. Рік за показниками – врожайний.

Про це каже начальник управління агропромислового розвитку облдержадміністрації Юрій Горбенко, інформує Суспільне.

У полях поблизу села Личани Луцького району працює сільськогосподарська техніка фермера Павла Давидюка. Чоловік каже, що уже завершили збирати сою, її цього сезону висіяли майже 600 гектарів, паралельно сіють озимину. Цьогоріч озимої пшениці планують посіяти тисячу гектарів, вже на 200 гектарах посіяли озимий ячмінь.

Селянин-одноосібник В’ячеслав Дмитрук щороку обробляє 40 соток поля. З другом Сергієм за допомогою коня та плуга виорює картоплю. Зернові уже зібрав.

Його товариш Сергій Попик теж має городи. Озимини не сіє. Каже, що зерно отримує за здачу в оренду земельних паїв, засівати поле буде навесні. Сіє ячмінь, овес, буряки, картоплю. "Все використовуємо для господарства, нікуди не здаємо, не продаємо, тримаємо свині, кури, собаки, кролі, треба годувати", — каже Сергій Попик.

Станом на 5 жовтня в області посіяли 180 тисяч озимих зернових. Погода для цього сприятлива, - каже начальник управління агропромислового розвитку облдержадміністрації Юрій Горбенко.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Польові роботи на Волині: як фермери збирають врожай. ВІДЕО
05 жовтень, 2021, 01:40