Училища Волині можуть не виконати держзамовлення

Кількість охочих вступити в заклади професійно-технічних навчальних закладів зменшилася до такої межі, що цього року Волинь може не виконати державне замовлення.

Про це йшлося 28 серпня під час засідання колегії управління освіти і науки Волинської облдержадміністрації, - пише Волинський інформаційний портал.

Начальник управління освіти і науки ОДА Олександр Хомич розповів про зменшення кількості охочих навчатися в ПТНЗ. Це, на його думку, результат недостатнього рівня професійної орієнтації молоді.

Профорієнтація проводиться за старою методикою, яка є неефективною в наших реаліях. Окрім того, молоді люди хочуть навчатися на сучасних спеціальностях, а в деяких ПТНЗ на Волині спеціальності не оновлюються вже багато років.

Щодо виконання держзамовлення, то у 2012 році на деяких спеціальностях воно було вкрай низьке. Скажімо, у сфері обслуговування цей показник становить всього 2%, транспорту та зв’язку – 6%, легкої промисловості – 8%.

Найвищий відсоток виконання держзамовлення на спеціальностях промислової сфери та будівничих професіях. Так, конкурс на вступ на будівничі спеціальності коливається в межах 3-5 осіб на місце. Високий попит також на перукарський фах.

Загалом же Олександр Хомич зауважив, що цьогоріч чи не вперше існує загроза не виконання державного замовлення у професійно-технічних навчальних закладах. Тому очільник волинських освітян наголосив на важливості ефективної профорієнтації із застосуванням новітніх технологій.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.