На Волинь приїхав відомий британський режисер

На Волинь приїхав відомий британський режисер
Режисер-документаліст, у чийому доробку понад 120 фільмів про видатних композиторів, музикантів та акторів, мистецтвознавець і критик, продюсер і сценарист Тоні Палмер приїхав на Волинь, яку відвідує ще з 2008 року, оскільки є активним учасником міжнародного музичного фестивалю "Стравінський та Україна".

Він був особисто знайомий з композитором і зняв про нього фільм, розповідають у пресслужбі Волиньради.

Під час зустрічі з головою Волиньради режисер розповів, що захоплений Волинню та її спадщиною і щоразу дізнається щось нове:

«Мене завжди приймають тут дуже гостинно. Для мене ці відвідини – головна подія року, це ніби Різдво. Я хочу подякувати волинянам за дбайливе ставлення до історичного та культурного насліддя. Садиба Стравінських мене просто вразила. Я розумію, що для створення не було багато коштів, але тим цінніші ваші зусилля у відродженні і збереженні родового маєтку Стравінських. Це чудовий, винятковий музей, він єдиний у світі, бо оселі, де пізніше мешкали Стравінські, давно перебудовані».

Він також додав, що матиме за честь передати до експозиції музею раритетні речі, які належали видатному композитору.

Голова Волиньради Григорій Недопад повідомив, що наступного року до 140-річчя Ігоря Стравінського є задум, окрім традиційного фестивалю, провести також і міжнародну наукову конференцію. Відтак, висловив сподівання, що Тоні Палмер неодмінно знову відвідає Волинь.

Режисер пообіцяв не лише візит, а й сюрприз: «Дослідники відшукали досі невідомий твір Стравінського, який ніколи не виконувався. Я спробую зробити усе, щоб ця світова прем’єра і сенсація відбулася на Волині», - заінтригував Тоні Палмер.

Він також зазначив, що хоче віддячити за гостинність і запросив Григорія Недопада відвідати його в Англії.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.