Для вакцинованих препаратом Pfizer потрібна буде третя доза

Для вакцинованих препаратом Pfizer потрібна буде третя доза
Імунітет після щеплення Covid-вакциною Pfizer-BioNTech послаблюється вже через місяць.

Навіть за умови повної імунізації, свідчать результати дослідження міжнародної групи вчених, пише "Gazeta.ua" з посиланням на New England Journal of Medicine.

"Вчені проаналізували дані про стан організму після отримання другої дози вакцини Pfizer-BioNTech у майже 5 тисяч ізраїльських медиків. Рівень антитіл вимірювали принаймні один раз для усіх учасників та двічі — у половини. Дослідження тривало з 19 грудня 2020 року по 9 липня 2021-го", - йдеться в публікації.

Кількість антитіл у вакцинованих починала падати вже за 30 днів після щеплення другою дозою. Спочатку різкими темпами, а згодом більш помірними. Водночас чоловіки виявилися менш захищеними від повторного інфікування, ніж жінки. Пікова кількість антитіл в учасників спостерігалася з четвертого по 30 день після вакцинації двома дозами. Але вже за пів року їхній рівень зменшився на 38-42%.

США, ймовірно, ухвалить рішення про бустерні дози слідом за Ізраїлем, вважає професорка Ґіві Регев-Йочай.

Висновки вчених підтверджують результати дослідження Катару, під час якого проаналізували ефективність вакцини Pfizer-BioNTech. За його результатами, захист від коронавірусу знизився з 77,5% протягом семи місяців після другої дози до 20%.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
абсолютно кончені ідіоти, клінічні, всіх, хто верзе ці мантри, треба позбавляти дипломів.
антитіла не потрібні в організмі постійно. якщо тіло не зустрічає інфекцію, антитіла видаляються. якби було інакше, в крові не було би місця еритроцитам. але в тілі лишається пам'ять на утворення потрібного виду антитіл, які знову будуть виділені, якщо буде така потреба. це речі, які знає будь-який школяр, котрий вміє читати хоч якийсь підручник.

але нехай, нехай колють дібілам третю, четверту, стопіццоту дозу, поки вони не почнуть мерти від перетра**аності імунної системи.
Відповісти
А вони праві... Поки люди мовчать - все можна
Відповісти