У Торчині – знову конфлікт з ромами. ОНОВЛЕНО

У Торчині – знову конфлікт з ромами. ОНОВЛЕНО
У селищі Торчин Луцького району роми напали на дівчину, яка навчається у військовому ліцеї.

Про це повідомляє місцевий активіст та волонтер Василь Пристайчук, пише ГІТ.

"Інцидент трапився біля місцевого «Меморіалу слави». Дівчина ввечері поверталася додому, коли компанія «макарів», які живуть навпроти меморіалу, почали до неї щось вигукувати. Коли дівчина щось відповіла на репліку, то вибігла їхня «мамаша» і зайнялася рукоприкладством", – розповідає пан Василь.

За його словами, до місцевих ромів прийшов брат постраждалої, аби розібратися із ситуацією. На що, «псевдо постраждалі» викликали поліцію.

У коментарях місцеві жителі обурюються, чому ніхто не може їх втихомирити.

"І скільки все це буде відбуватися? Громадо які пропозиції? Якось потрібно із цим боротися.
Раніше вони побили учасника АТО, сьогодні вдарили дівчину, а завтра що буде?
Потрібно зібратися, і гнати їх всім Торчином. Чим далі, тим гірше буде.
Цього і варто було очікувати. А далі буде гірше, бо їм закони не писані, і роблять що хочуть, нікого, і нічого не бояться,"- такі обурені коментарі пишуть жителі селища.

Інформаційному агентству Волинські Новини вдалося поспілкуватися із постраждалою дівчиною. В силу обставин вона побажала не називати власного імені та прізвища.

«Після 22:00 я поверталася з аптеки додому. Неподалік є будинок, де мешкають представники ромської національності. Біля нього стояла компанія чоловіків напідпитку. Вони почали щось до мене вигукувати. Я обернулася, різко запитала у них, що від мене хочуть і сказала не чіпати. Це почула старша циганка, яка чомусь подумала, що це я чіпляюсь до чоловіків. Вона почала лаятися та простягати до мене руки. Намагалась вдарити по обличчю, але я ухилилася. Жодних тілесних пошкоджень у результаті конфлікту в мене немає. Через хвилину після того, як ця жінка до мене підійшла, її від мене забрали місцеві. На цьому інцидент вичерпався», – розповідає волинянка.

Вона зазначила, що незадовго після інциденту до ромів підійшов її брат, який попросив, щоб жінка, яка хотіла вдарити сестру, вийшла із дому, аби розібратися в ситуації й улагодити конфлікт. Утім після цього роми одразу ж викликали поліцію.

Дівчина припускає, що після інциденту із побиттям учасника бойових дій представники ромської національності у Торчині грають на випередження, тому першими викликають поліцію, аби завжди бути постраждалими, невинними.

Натомість у пресслужбі поліції інцидент та виклик екіпажу в Торчин підтвердили, утім зазначили, що як такого, конфлікту не було: «Дійсно поліцейські виїжджали на місце, суперечку між громадянами було відразу врегульовано».

Нагадаємо, 3 жовтня у селищі Торчин компанія нетверезих ромів напала на атовця, який зробив їм зауваження за те, що чіплялися до людей і дебоширили.

Пізніше вони, стоячи на колінах, попросили вибачення за скоєне.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
вигнати взагалі цю нечисть, хай по лісах кочують
Відповісти
Це все не правда, я розумію що всіх судять по одному але ця історія про дівчину яка їшла с якимось хлопцем. Вона була в не тверезому стані вона стала до мене викрикувати не цензурну лексику, після чого я з нею почали шарпатсь і ми розлишлися тоді ми сиділи в дома прийшла вона з хлопцем і стали кликати мене з угрозами я хтіла вийти вибигли 10 осіб. Вибивали двері мали собою зброю і погрожали; в даний час я була з неповнолітніми дітьми в дома ми визвали поліцію і вона їх розігнала, те що пише Василь Пристайчук це все не правда він говорить не правду на нашу націю, він просто е розуміє що роми не всі однакові якщо це не зупиниться ми будем писати скарги в мерію на Василя Пристайчука томущо він веде на нас наклеп прошу люди і влада звернить на це увагу...
Відповісти