ВООЗ таки схвалила вакцинацію трьома дозами, однак не усім

ВООЗ таки схвалила вакцинацію трьома дозами, однак не усім
Всесвітня організація охорони здоров'я рекомендувала робити третє щеплення вакциною проти коронавірусу. Однак, бустерну дозу радять робити не усім, а лише людям з ослабленим імунітетом. Про це пише Канал24.

Додаткова доза потрібна людям з ослабленим імунітетом
Експерти ВООЗ зауважують, що люди з ослабленим імунітетом схильні до високого ризику важкого коронавірусу, і в їхньому випадку стандартної первинної вакцинації може бути недостатньо.

Вакцинованим Sinovac і Sinopharm рекомендували три дози
Також додаткову, третю дозу, рекомендували робити людям старшим 60 років, які були щеплені китайськими вакцинами Sinovac і Sinopharm.

У ВООЗ пояснили цю рекомендацію даними дослідження вчених з Латинської Америці, які довели, що з часом ефект від цих щеплень в старших вікових групах знижується.

У випадку з китайськими вакцинами в ВООЗ допустили використання інших схвалених препаратів як третю дозу.

Крім того, у рекомендації закликали країни вакцинувати максимальну частку людей старших 60 років, а потім призначати третє щеплення, починаючи з найстарших вікових груп.

До слова, Johnson & Johnson не існує затвердженої бустерної або третьої дози. Однак 5 жовтня компанія попросила FDA дозволити бустери для людей, які отримали її одноразову вакцину.

Чи будуть вакцинувати трьома дозами в Україні?

5 жовтні у МОЗ повідомили що наразі не вводитимуть вакцинацію трьома дозами, оскільки це ще не на часі. Мовляв, зацікавленість населення до вакцинації впала.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.