Мешканці аварійних двоповерхівок на Волині бояться, що будівлі можуть обвалитися. ФОТО.ВІДЕО

Мешканці аварійних двоповерхівок на Волині бояться, що будівлі можуть обвалитися. ФОТО.ВІДЕО
Напівзруйновані стіни, стеля та підлога, розбиті вікна та електрика з перебоями – незручності, з якими мешканці двоповерхівок на вулиці Драгоманова, 35 та 37 у Володимирі живуть вже більше 10-ти років.

Про це пише БУГ.

Побудовані у післявоєнні роки двоповерхівки напроти швейної фабрики у Володимирі потребують капітального ремонту або демонтажу, говорять їх мешканці.

Пенсіонерка Теофілія Мазурок у мерії міста декілька років тому бувала часто. Через постійні візити до міської влади з проханням звернути увагу на аварійний будинок, в якому вона мешкає з сім’єю. Проте з того часу ситуація не змінилася, а обіцянки так і лишилися обіцянками.

Будинки, побудовані у 40-х роках минулого століття, були визнані аварійними у 2010-му році. З тої пори, за словами мешканців, міська влада щороку обіцяла зробити капітальний ремонт у помешканнях, а згодом і демонтувати їх та видати нові квартири.

«Останній раз ремонт у нас робили в 1993-му році, я була ще дитиною і пам’ятаю, як штукатурили стіни», – розповідає мешканка одного з будинків Анна Женіщук.

У деяких квартирах двоповерхівок зроблений ремонт самими мешканцями, проте ремонт в квартирах не рятує ситуацію. Будівлям більше 50-ти років, стіни та стеля обвалюються, підлога просідає.

«Два роки тому нам та сусідньому будинку від’єднали освітлення від ЖЕКу, не попередивши про це. Ми своїми силами під’єднали діодну лампу, щоб могти ходити по під’їздах у темну пору доби», – розповіли жителі.

Людей також турбують постійні замикання електрики в будинках, які можуть призвести до пожежі.

У 2010-му році п’ять сімей звідси переселили в сусідню новобудову. Проте лишилася частина людей, яким квартир не дали. Відтак, робити нічого, живуть там, де мають можливість.

Два будинки, за висновком експертів, визнали аварійними, відповідно до статті 7 Житлового кодексу України. Доля будинків може скластися двома шляхами: ремонтом або демонтажем. У другому випадку ЖКГ, до власності якого входять двоповерхівки, зобов’язане згідно законодавства надати мешканцям нове житло.

Жителі обох двоповерхівок звертаються до міської влади з проханням допомогти. Поки що вони лишилися сам на сам з бідою, чекаючи на те, коли будівля зруйнується, залишаючи їх без дому і добре, якщо здоровими.








Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Таких "апартаментів" не тільки в Володимирі,а й в інших містах більш ніж достатньо.В Луцьку в центрі міста вул.Словацького,половина будинків ветхого фонду.Тріщини по всьому будинку і на всіх будинках,а влада перш за все площі і проспекти ремонтує. На це десятки мільйонів хватає,а на будинки___НЕМА!!!Так і живемо.
Відповісти
Останні новини
Мешканці аварійних двоповерхівок на Волині бояться, що будівлі можуть обвалитися. ФОТО.ВІДЕО
13 жовтень, 2021, 12:20