У Луцьку хочуть утворити найдовшу «підземну трасу» України

У Луцьку хочуть утворити найдовшу «підземну трасу» України
У разі об'єднання двох підземель в історичній частині Луцька в єдину мережу, місто може отримати найдовшу «підземну трасу» в Україні. Сьогодні підземелля під костелом Петра і Павла вже стали одним з улюблених місць туристів.

Про це в інтерв'ю ІА «Конкурент» розповіла начальниця управління туризму і промоції міста Луцької міської ради Катерина Теліпська.

Нагадаємо, Луцька міська рада виграла грант в рамках програми «Польща-Білорусь-Україна». Відтак за рахунок європейських коштів був підтриманий проєкт «Нове життя старого міста», який передбачає ревіталізацію вежі князів Чорторийських і підземель під монастирем єзуїтів.

«Було б чудово, аби в майбутньому ці два підземелля були об’єднані в єдиний маршрут. Якщо не помиляюсь, їхня площа близько 1 000 квадратних метрів. Тоді у Луцьку може з’явитися одна з найбільших «підземних трас» України», – розповіла Катерина Теліпська.

Очільниця управління туризму і промоції міста додала, що приєднавши підземелля, які є в інших частинах Луцька, можна утворити цікавий маршрут.

Також Катерина Теліпська розповіла, що підземелля під монастирем єзуїтів поки не наповнені.

«Там провели масштабні ремонтно-реставраційні роботи. Пізніше ж там з’являться мультимедійні стенди із можливістю побачити, як змінювалось Старе місто протягом століть. Є такі цікаві елементи, як голограма привида, чи силіконова скульптура монаха, лицарські обладунки та багато іншого», – розповіла посадовиця.

Катерина Теліпська додала, що наразі в управлінні туризму чекають наступного весняного туристичного сезону, щоб нарешті усі охочі могли відвідати цей об’єкт.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.