У 14 ОМБр служить ціла родинна військова династія. ФОТО

У 14 ОМБр служить ціла родинна військова династія. ФОТО
Родинна військова династія сформувалася у військовослужбовців 14-ї окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого. Родом із Полтави, а нині жителі Володимира-Волинського два Олександри – батько і син, захищають незалежність та територіальну цілісність України.

"Я, син і дідусь наш теж служив", – розповів Суспільному старший з Олександрів.

На Волинь родина приїхала з Полтавщини у 2015 році. Нині батько та син називають себе волинянами. На західну Україну потрапили після мобілізації старшого Олександра. Чоловіки просять не називати їх прізвище.

До мобілізації чоловік був підприємцем, але продав бізнес. Олександр каже: тоді був піднесений настрій: "Я люблю Волинь, захищаю Батьківщину і поки не розіб'ємо ворога – будемо захищати", – каже він.

За час несення служби старший Олександр був у багатьох "гарячих" точках. "Це бої за Мар'їнку, Щастя, Станицю Луганську, під Маріуполем та інші", – розповів військовий.

Син Олександр згадує: був страх і гордість, що батько пішов захищати Україну у такі нелегкі часи. Але попри це пішов слідами рідних і теж став військовим.

Молодший з Олександрів навчався у військовому ліцеї, далі була академія і нині вже другий місяць він служить у 14-й бригаді.

"Не відмовляв сина від служби. Пишаюся нині, він молодчина", – розповів старший Олександр.

Молодший каже: коли стане батьком, і його діти захочуть стати військовослужбовцями, – буде цьому радий.

Як розповіла начальниця пресслужби 14 ОМБР ім. князя Романа Великого Надії Замриги, у бригаді служать багато військових, які родом з центральних та східних частин України, достатньо з Луганської, Донецької областей.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У 14 ОМБр служить ціла родинна військова династія. ФОТО
14 жовтень, 2021, 21:39