Луцький депутат підкорив найвищу вершину Східної Європи

Луцький депутат підкорив найвищу вершину Східної Європи
Депутат Луцької міської ради Павло Данильчук в честь Дня Незалежності України встановив на найвищій вершині Східної Європи горі Мусала державний прапор.

Фото депутат оприлюднив на своїй сторінці у мережі Facebook.

Павло Данильчук розповів, що мав їхати у Карпати. Втім, його давня знайома запропонувала поїхати на Балкани, оскільки відпав попередній учасник походу.

«5 хвилин на роздуми - і я поїхав. Тож, часу для попереднього ознайомлення з маршрутом я не мав. Знав лише, що там є найбільша вершина гора Мусала, на яку плануємо піднятися. Тож, по приїзді в Болгарію ми купили карту потрібної місцевості та приблизно сформували маршрут», - розповів депутат.

Похід зайняв 6 днів, протягом яких туристи не спускалися нижче двох тисяч метрів нижче рівня моря. Гірська місцевість розташована за 60 кілометрів від Софії, столиці Болгарії.

«Більшість цього масиву розташована в межах кількох національних парків, за якими ретельно дивляться. Старт був з мальовничого місця «Сім рильських озер», а завершився підйомом на найвищу вершину Балкан гору Мусалу», - розповів Данильчук.

Тутешні горі більш скелясті і вищі за Карпати. Втім, туристи рухалися без спеціального альпіністського спорядження. Мандрівка обійшлася без травм.

«Окрім болгар від старого до малого були туристи з Польщі, Чехії, Німеччини, Англії, Франції, Норвегії, Ізраїлю, США. Там дуже багато доглянутих туристичних притулків, де можна переночувати, поїсти, скупитись», - розповідає депутат-мандрівник.

Завдяки таким притулкам деякі туристи подорожують навіть без наметів. Крім цього, є підйомники не лише на висоту в 2500, а й на саму вершину.

Вікіпедія зазначає, що гора Мусала є найвищою гірською вершиною Болгарії, Балканського півострова та всієї Східної Європи. Висота — 2925 метрів. Складена палеозойськими гранітами, прорізаними гранітпорфірними жилами.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: цікаво
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 14
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
м-да... Ці псевдо націоналісти карапузи аля-Гузь такі кумедні... Ми не знаємо що він зробив за роки депутатства в міськраді, хоча обіцянки була ого-го... Але ось заліз на вершину гори і встановив там прапор -- це подія... Питання, а звідки в юного депутата гроші на поїздку, адже окрім депутатської діяльності - за яку не платять зарплату хлопчина ніде не працює... Одразу відповідь: вхопив свою котлету із проведення "Бандерштату", ну, і звісно правильне голосування в міськраді)))
Відповісти
Кому це взагалі цікаво....
А на дно Марианської впадини слобо???....
Відповісти
Дядько :)
Відповісти
Краще б він політичні вершини підкорював...
Відповісти
Хлопець молодець, не пив позорно біля озера і парку круги не намотував. Але як завжди всім все не так....
Відповісти
Этот ровенский бык с села, Гузю для этого и нужен. Гузь хату строит и Хюндай купил на откатах и выборах, а этот в общаге, в гуманитарке. Каждому своё!!!Лазь по горам д. .. б!)))
Відповісти
Так в ваші золоті часи село, колгоспи, це ж був показник крутості і якості, а ви тепер обзиваєтесь... Не ті зараз комуністи, яких я пачками клав в 41, тепер вам мої Порше подавай, і гарада герої пакарять...
Відповісти
Так в ваші золоті часи село, колгоспи, це ж був показник крутості і якості, а ви тепер обзиваєтесь... Не ті зараз комуністи, яких я пачками клав в 41, тепер вам мої Порше подавай, і гарада герої пакарять...
Відповісти
Данильчук-шестьорка Гузя. Без Ігорка-Данильчук ноль без палочки. А гроші мабуть не тільки Бандершатівські, а й ті, що різні лопухи здають на багатостраждальний пам"ятник Бандері.
Відповісти
а комуністи на штатівських автомобілях їздять,а чого не на Москвичах ВАЗах... а чого комсомол мовчить на чому вони їздять долбануті йоби
Відповісти
Замість того, щоб як депутат вирішувати питання громади воно полізло у гори , а не пішло на сесію
Відповісти
Ще такого інформаційного ресурсу не бачив в жодній області... Що не стаття, то помийна яма з коментарів. Таке враження, що сидить 4 людини від 4-ох політ.партій і обсерають один одного під іншими іменами.. тільки от помилки однакові роблять. Підніміть сраки і зробіть щось краще, ніж пишуть у статтях: посадіть дерево, пофарбуйте двері у під'їзді, сходіть за хлібом для старенької сусідки... коли останній раз ви робили щось подібне? Звикли, що за вами хтось повинен дупу підтирати, а самі відірвати шмат паперу від рулону так і не навчились!
Відповісти
за які шиши? на бандерштаті бабла намутив?
Відповісти
Останні новини
Луцький депутат підкорив найвищу вершину Східної Європи
29 серпень, 2013, 13:54