П’яна водійка BMW, яка у Володимирі протаранила кілька автівок, перекладає вину на маму

П’яна водійка BMW, яка у Володимирі протаранила кілька  автівок, перекладає вину на маму
19-го жовтня у Володимирі відбулось судове засідання у справі п’яної водійки BMW X5, яка на вулиці Луцькій на швидкості знесла знак «Пішохідний перехід» та влетіла у декілька припаркованих автомобілів біля кафе «2000». Правопорушниця Романюк Олена у залі суду стверджувала, що за кермом була не вона, а її матір.

Про це повідомляє БУГ.

Нагадаємо, у Володимирі 22-го серпня сталася резонансна аварія. БМВ на швидкості пошкодила припарковані автомобілі.

25-річна водійка була у стані алкогольного сп’яніння, норма алкоголю в її крові була перевищена у майже 9 разів. Результат тесту на драгері показав 1,76 проміле алкоголю в крові, при допустимій нормі 0,2 проміле. Протокол поліції, який надійшов до суду, складений саме на 25-річну Олену Романюк, алкотест на драгері проходила також вона.

Суддя Андрій Каліщук вирішив об’єднати та заслухати одразу дві справи про порушення ПДР, що спричинило пошкодження транспортних засобів і споруд та кермування у стані алкогольного сп’яніння, які на минулому засіданні були розділені.

У залі суду правопрушниця свою провину не визнала та стверджувала, що на момент аварії за кермом BMW X5 перебувала її матір 46-річна Людмила С., жителька Нововолинська. Олена зазначає, ніби вона сиділа на задньому сидінні позаду матері поруч з чотирма чоловіками. Натомість пасажирське сидіння попереду було вільне, оскільки туди мав сісти ще один чоловік, але він передумав їхати.

«Моя мама раніше пробувала їздити за кермом, але на «механіці», не справилася з кермуванням і здійснила аварію. Ця машина з автоматичною коробкою передач, мабуть, вона заплуталась у педалях», – зазначила обвинувачена.

За її версією, коли сталася аварія, вона, нібито, із заднього сидіння перелізла на переднє, бо переживала за маму, оскільки та вдарилася і на неї посипалося скло з пошкодженої автівки. На питання, хто був тверезий в автівці, дівчина відповіла, що матір і її чоловік, який сидів позаду.

На засіданні також був присутній Олег Гриценко, чий автомобіль постраждав найбільше.

Чоловік звернувся до інтернет-видання «БУГ» з проханням про допомогу у висвітленні події, він вважає, що обвинувачена дала неправдиві свідчення. Каже, що про перше засідання дізнався випадково, адже йому ніхто не повідомив. У поліції, як свідок, він не був опитаний, також йому відмовили в отриманні протоколів по справі.

Чоловік стверджує, що за кермом БМВ Х5 знаходилась Олена Романюк. Це бачив він, оскільки знаходився в момент аварії на відкритій терасі кафе «2000», та інші свідки.

Також на засіданні були присутні двоє інших власників автівок, які постраждали у ДТП, проте їм відшкодували збитки і вони не мали претензій до обвинуваченої. Один із них під час складання протоколу поліції повідомив, що за кермом перебувала Романюк, проте на судді цього не зміг підтвердити, посилаючись на те, що точно не пам’ятає.

Після цього у суді доповідала свідок аварії матір правопорушниці, мешканка Нововолинська Людмила С. 1975-го року народження.

Жінка заявила, що в момент аварії саме вона перебувала за кермом БМВ Х5, оскільки дочка з компанією випивали біля магазину «Ірена» на вулиці Луцькій. Вона побачила, що дівчина хильнула лишнього і вирішила сісти за кермо, не маючи водійського посвідчення. Після цього спричинила ДТП.

До слова, у поясненнях, які відбирали поліція записано, як один з пасажирів БМВ на ім’я Арон стверджує, що за кермом на момент аварії була саме Олена Романюк, але його до судової зали у якості свідка не викликали.

Також у суді допитували й інших свідків від обвинувачених, які намагалися підтвердити версію правопорушниці про те, що за кермом БМВ на момент аварії перебувала матір Людмила С. Проте на уточнюючі запитання судді свідки плутались у своїх показах. Матір та адвокат намагалися їм підказувати, за що перша отримала зауваження від судді.

Під час судового засідання, після чергових плутань у показах останнього свідка правопорушниці, Романюк раптово заплакала та розповіла суду, що їй щойно поступив дзвінок, де повідомили, що у її батька стався інсульт і вона змушена їхати у лікарню.

Суддя оголосив перерву після чого вирішив перенести судове засідання на 11:30 26-го жовтня.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
П’яна водійка BMW, яка у Володимирі протаранила кілька автівок, перекладає вину на маму
20 жовтень, 2021, 12:30