На Волині майже за мільйон продають недобудований корпус лікарні

На Волині майже за мільйон продають недобудований корпус лікарні
Недобудований терапевтичний корпус лікарні у Горохові, де колись хотіли надавати комплекс водолікувальних процедур, виставили на продаж.

Про це пише ІА «Волинські новини».

Аукціон з продажу цього майна оголосила Луцька районна рада.

Зокрема, на приватизацію виставили незавершене будівництво терапевтичного корпусу лікарні за адресою: Волинська обл., Луцький р-н, м. Горохів, вул. Паркова, буд. 22а.

9 жовтня оголошений аукціон, а пропозиції приймаються до 7 листопада. Самі торги заплановані на 8 листопада. Стартова ціна лоту – 996 800 гривень.

Будівництво 5-поверхового терапевтичного відділення у Горохові поблизу центральної районної лікарні почали близько 30 років тому. Проте після зведення коробки роботи зупинилися, а будівля площею близько 10 тисяч квадратних метрів простоює та руйнується.

Свого часу тут планували побудувати терапевтичний корпус з басейнами, де б проводили водолікувальні процедури. Наразі об’єкт готовий на 54% і для громади потреби будувати новий корпус лікарні давно немає.

У 2016 році недобуд пропонували віддати на житло для пільговиків, добудувавши на умовах співфінасування, проте ця ідея теж не отримала продовження.

Згодом в райраді планували залучити інвестора, проте й цього зробити не вдалося.

«Ми спілкувалися із кількома забудовниками, їздили на огляд цього об’єкта, але ніхто, на жаль, не зацікавився ним. Потенційні інвестори кажуть, що у Горохові мало населення, багато хто на заробітках, тому забудовників більше цікавить Луцьк та більші міста. Порадившись із депутатами, ми вирішили виставити терапевтичне відділення в Горохові на аукціон», – інформував голова райради Олександр Омельчук.

Зрештою у червні під час сесії Луцької районної ради депутати внесли будівлю до переліку тих, що підлягають приватизації у 2021 році.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.