Волинська майстриня презентує свої роботи у Києві

Волинська майстриня презентує свої роботи у Києві
Викладачка Володимир-Волинської дитячої художньої школи імені Миколи Рокицького Тетяна Омельченко презентує свої роботи на VI Всеукраїнській трієнале художнього текстилю.

Захід відбудеться у Києві та триватиме з 28 жовтня по 14 листопада, - йдеться на сайті Володимир-Волинської міської ради.

Волинянка презентує свій диптих, який називається “Від зими до весни”.

Викладачка вже 30 років працює та розвивається в такому напрямку декоративно-прикладного мистецтва мистецтва як «текстиль». Любов до текстилю намагається прищепити своїм учням, тому на уроках композиції вони неодноразово ткали невеликі гобелени, виконували різні текстильні колажі, за які неодноразово були відзначені на Всеукраїнському та обласному рівнях. А в 2018 році у місцевій галереї відбулась спільна з учнями виставка текстилю “Мелодія ниток”.

Також пані Тетяна працює у техніці живопису та іконопису. Разом з чоловіком, який теж художник, представляли свої роботи на спільних виставках “В пошуках гармонії” в м. Цвікау (Німеччина), 2019, у м. Володимирі-Волинському, 2020р. та у м. Дубно, 2021р. Також у 2019 р. в музеї Волинської ікони у м. Луцьку відбулася їхня спільна виставка іконопису “Вічне”. Протягом всієї творчої діяльності багато гобеленів експонувалось на обласних та Всеукраїнських виставках: у м. Львові (2005р.,2010р.), м, Луцьк(2013р.,2018р.), до Дня художника у м. Києві (2015р.,2020р.), в м. Дніпрі, м. Чернівцях (2020р.), де були відзначені дипломами за вдале втілення традиційних технік у сучасне декоративно-прикладне мистецтво.

У Всеукраїнській трієнале художнього текстилю Тетяна Станіславівна бере участь вже втретє (2010р., 2016р., 2021р.). В текстилі її улюблена тема – квіти, натюрморти, стилізація природніх форм. За її словами, цікаво експерементувати з різними техніками ткання, фактурою ниток, їх просвітом та нашаруваннями. Участь у різноманітних виставках спонукає та надихає на нові творчі пошуки.

Спільно з колегами-викладачами ДХШ Тетяна Омельченко проводила майстер-класи, серед яких уроки текстилю для німецьких гостей з м. Цвікау, для жителів міста на базі “Літньої школи мистецтв”, для дітей в Нововолинському народному історичному музеї.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волинська майстриня презентує свої роботи у Києві
24 жовтень, 2021, 01:07