В Україні запровадили обов'язкове ЗНО з математики для вступників на деякі гуманітарні спеціальності

В Україні запровадили обов'язкове ЗНО з математики для вступників на деякі гуманітарні спеціальності
Міністерство освіти і науки запровадило обов'язкове зовнішнє незалежне оцінювання (ЗНО) з математики для абітурієнтів, які вступають на спеціальності "Журналістика", "Психологія", "Міжнародні відносини", "Політологія", "Публічне управління і адміністрування".

Про це йдеться в Умовах прийому на навчання для здобуття вищої освіти на 2022 рік, передають Українські Новини.

Для абітурієнтів бакалаврату змінено перелік обов'язкових предметів для деяких спеціальностей, зокрема посилена роль математики. Згідно з переліком конкурсних предметів, абітурієнт складатиме ЗНО з математики для вступу на спеціальності "Політологія", "Журналістика", "Психологія", "Публічне управління і адміністрування", "Міжнародні відносини".

Також абітурієнт, вступаючи на спеціальності "Філологія", "Філософія", "Культурологія", "Право", зможе складати ЗНО з математики як третій предмет на вибір.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Якщо держава потопає від незнання математики, то діти в цьому не винні, а винні ті, хто навчав, та ті, хто казав учителям, як навчати.
Якщо маєте проблеми з математикою, то не треба гризти всіх, бо зламаєте зуби.
Ви самі себе чуєте? Як математика пов'язана з журналістикою чи філологією? Особливо вища математика. Мислити логічно гуманітарії вміють, дехто вже доктор наук чи тільки пише кандидатську (без математики!).
Але я вас розчарую, більшість має першу вищу освіту, а на її основі можна здобути другу, і це без математики. ЄВІ + фахове випробування.
Але це вже якщо хтось взагалі захоче здобувати вашу вищу освіту, яку не визнає ЄС. Безробіття і так є. А через ваші обов'язкові іспити з математики пів України не вступатиме до вишів, бо просто знудить від одного лише екзамену з математики!
І ще одне: ми кажемо про математику, а в нас, наприклад, ТСН не розібралося у граматиці української мови. Може, українці спершу розберуться з мовою та працевлаштуванням?
Відповісти
А назви мені хоч одну державу де математика йде по вибору? Немає такої математика хоча б низький рівень програми з 1-6 клас потрібна всім мінімум в житті. Так, що не треба тут ля-ля
Відповісти
Останні новини
В Україні запровадили обов'язкове ЗНО з математики для вступників на деякі гуманітарні спеціальності
26 жовтень, 2021, 06:29