У Луцьку піде з молотка колишній обкомівський готель

У Луцьку піде з молотка колишній обкомівський готель
У Луцьку продають приміщення колишнього обкомівського готелю "Круча", що вулиці Дубнівській, 26а.

Відповідний аукціон оголосила Волинська обласна рада.

Так, будівля оздоровчого комплексу має площу 846 "квадратів", будівля прохідної - 6,4 "квадрати". Нині вона перебуває на балансі комунального підприємства "Волиньприродресурс" Волинської обласної ради.

Розмір земельної ділянки складає 0,95 га. Цільове призначення землі - для обслуговування будівлі оздоровчого комплексу.

Аукціон відбудеться 10 листопада. Стартова ціна колишнього обкомівського готелю - 3 876 300 гривень.

Довідково

Історія будівлі, яка відома під назвою «Круча», тягнеться із 70-х років. Будували "Кручу" при секретареві Волинського обкому Леонідові Палажченку. Початок будівництва припадає на 1978 рік, а здавали під Новий рік: 29 грудня 1980-го.

Уже в ті роки поруч зі спорудою знаходилася школа-інтернат (так і дотепер). Тож, відомо, що на будівництві обкомівської дачі працювали діти. Тоді учнями школи були сироти та напівсироти.

Бюджету "Круча" обійшла в кругленьку суму: у 1979 році на будівництво було передбачено 100 тисяч карбованців державних капіталовкладень.

Згодом секретар Волинського обкому Леонід Палажченко проситиме виділити гроші з резервного фонду. А після здачі в експлуатацію споруду передадуть на баланс міському об'єднанню готельного господарства. Офіційно - тут мали приймати іноземних гостей. Коли у країні сталися "перетрубації", готель для членів іноземних делегацій раптом став на папері "гуртожитком обкому КПУ", в 1991-му під такою назвою "Кручу" передали на баланс загального відділу облвиконкому.

Через 9 років після здачі в експлуатацію, коли СРСР рухнув додолу, ці вихованці адресували листа тодішньому нардепу від Волині Андрієві Бондарчуку із проханням віддати "Кручу" на баланс інтернату.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.