Як вибрати і використовувати туалет для котів*

Як вибрати і використовувати туалет для котів*
Для домашніх котів використовують спеціальний лоток-туалет. У нього засипають наповнювачі, що вбирають продукти життєдіяльності й неприємний запах. У статті розглянемо, які бувають лотки для кішок, на що звернути увагу при виборі відповідного котячого туалету, дамо рекомендації по його використанню.

Критерії вибору лотка для кішки


Виробники створюють котячі лотки різних видів і розмірів. При виборі власнику потрібно враховувати багато нюансів — вік кота, зручність прибирання, кількість тварин в будинку тощо.

На що звертати увагу при покупці лотка:
• Матеріал виробу. Туалети для котів створюються з пластику різної якості. Дешеві конструкції часто мають неприємний хімічний запах, що відлякує тварин. До того ж такі лотки швидко приходять в непридатність, та потребують додаткових витрат на покупку нового аксесуара.

• Розмір лотка. Маленькі конструкції придатні тільки для кошенят. Для дорослих тварин краще купувати просторий горщик, де кіт зможе спокійно розвернутися і виконати свої природні потреби, вільно рухаючись.

• Тип конструкції — відкритий або закритий. Використовуючи відкритий лоток для вихованця, власник може вільно контролювати чистоту наповнювача. Другий вид лотка дозволяє коту здійснювати свої природні потреби без сторонніх очей. Ідеальний варіант для лякливих кішок, а також для тварин, яким дуже подобається активно «закопувати» свої відходи життєдіяльності.

• Необхідність застосування наповнювача. Деякі кішки прекрасно ходять в туалет без сипучої суміші. У таких випадках можна використовувати спеціальний лоток зі знімними бортиками. Якщо кіт звик «копатися» в землі після випорожнень, вибирайте лоток закритий або з високими бортиками, що обмежують розсипання наповнювача.

Поради по експлуатації котячого туалету


Котячий туалет потрібно вибирати за різними критеріями. Дуже важливо створити для свого вихованця зручне місце для випорожнень, інакше привчити до туалету кота не вийде.

Якщо тварина вже була привчена до конкретного лотка і наповнювача, не варто вносити корективи. Краще придбати аналогічний аксесуар, з яким кішка швидко «подружиться».

Основні правила експлуатації лотка:
• не допускайте сильних забруднень, регулярно очищайте лоток і виконуйте заміну наповнювача;
• для чистки конструкції застосовуйте безпечні склади з антибактеріальним ефектом без їдкого запаху.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.