У Луцьку пропонують організувати громадські патрулювання проти «закладчиків»

У Луцьку пропонують організувати громадські патрулювання проти «закладчиків»
Луцьк «оголосив війну» поширенню наркоманії та інших негативних проявів серед дітей та молоді, а також обігу наркотиків.

Про це йшлося у середу, 27 жовтня, під час засідання сесії Луцькради.

Так, обранці громади підтримали Програму з протидії поширенню наркоманії та інших негативних проявів серед дітей та молоді, боротьби з незаконним обігом наркотичних засобів у Луцькій міській територіальній громаді на 2021-2023 роки.

Депутат Андрій Разумовський зазначив, що поблизу одного з об’єктів будівельної компанії виявили декілька місць, де працюють «закладчики». Із цим явищем важко боротися, тому він запропонував організувати громадські патрулювання та створити «гарячу лінію» для повідомлення про випадки закладання наркотиків.

Заступниця міського голови Ірина Чебелюк повідомила, що у рамках програми проведуть низку заходів щодо виявлення «закладок» та запланували співпрацю з громадськими організаціями. Депутат Олександр Лазука розповів, що на наступне засідання сесії готує проєкт рішення, що передбачатиме зміни до положення про муніципальну варту і дозволятиме громадським організаціям, які прийшли з ідеєю спільного патрулювання, могти це робити та знешкоджувати посилання. Наразі збирають кошти й на викуп у розробника додатку, що може відстежувати на інтерактивній карті «наркотичні» посилання та їх знешкодження.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
і заодно змініть дільничних, які прикривають точки
Відповісти
А поліцаям що - ніколи?
Відповісти