Споживчі звички українців: які товари і послуги найпопулярніші у 2021-му*

Споживчі звички українців: які товари і послуги найпопулярніші у 2021-му*
Що найчастіше купують українці цьогоріч? Відповідь на це та багато інших запитань дала керівник по роботі з ключовими клієнтами Kantar в Україні Анна Шахдінарян.

За результатами опитування Kantar, близько 70% українців мають середній рівень доходу. Близько 41% жителів України відзначили, що за останній рік їхнє матеріальне становище значно погіршилося. Чи вплинуло це якось на споживчі звички, де найчастіше роблять покупки українці і чи є зараз масові покупки?

Топ найбільш затребуваних товарів серед українських споживачів у 2021 році


За словами Анни Шахдінарян, навесні поточного року індекс споживчих настроїв був таким же, як і в 2020-му. А так званий “пік позитивного споживчого настрою”, коли користувачі здійснювали “масові покупки”, спостерігався востаннє в 2019-му. Така тенденція обумовлена ​​багатьма факторами, зокрема економічною кризою, масовим безробіттям та іншими соціально-економічними проблемами, викликаними пандемією.

З огляду на фінансовий стан громадян України та кількість здійснених в цьому році покупок, фінансисти і маркетологи з'ясували, що найпопулярнішими цьогоріс послугами і товарами є:

• Електроніка та техніка (придбали близько 43% жителів). Причому найчастіше покупки товарів із цих категорій здійснюються в інтернет-магазинах, де можна використовувати промокоди на знижку і придбати потрібний пристрій набагато дешевше, ніж офлайн.

• Подорожі, відпочинок (37%), дозвілля (37%). Незважаючи на те, що у країні - пандемія коронавірусу, жителі України знаходять час і гроші для відпочинку та розваг. За останніми даними, наданими туроператорами, більшість надаю перевигу проведенню відпустки чи вихідних на території України і лише невеликий відсоток знаходить можливості для подорожей за кордон.

Де і що українці купують онлайн?


Крім техніки і електроніки, які згадані вище, українці в мережі купують і інші товари. Серед найбільш популярних категорій:

• 31% – косметика та парфумерія;

• 28% – одяг для дорослих;

• 27% – товари для будинку;

• 20% – взуття для дорослих;

• 19% – одяг і взуття для дітей.

Найчастіше українці роблять покупки за допомогою додатків, які можна встановити на телефони, наприклад, Нова Пошта, OLX і AliExpress.

Оплата товарів та послуг


Найчастіше покупці для цього використовують банківські картки (79% українців). До того ж, практично 40% користуються не 1, а декількома картами. Користувачі підкреслюють, що в такому випадку віддають перевагу тим банкам і їхнім сервісам, у яких найбільш зручна система мобільного та інтернет-банкінгу.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Споживчі звички українців: які товари і послуги найпопулярніші у 2021-му*
28 жовтень, 2021, 18:59