Як найдоцільніше використати приміщення Будинку офіцерів? ПИТАННЯ ДНЯ

Як найдоцільніше використати приміщення Будинку офіцерів? ПИТАННЯ ДНЯ
У Луцьку активно ведуться суперечки з приводу того, кому сьогодні потрібніша споруда Будинку офіцерів: Луцькому національному технічному університету чи обласній філармонії.

У прибічників однієї і іншої позиції – свої аргументи.

Тим часом голова Волинської обладміністрації Борис Клімчук відстоює доцільність облаштування у згаданій будівлі філармонічних залів, мотивуючи це тим, що серед усіх обласних центрів України лише в Луцьку немає пристойної філармонії.

«Як, на вашу думку, найдоцільніше використати приміщення Будинку офіцерів?» – запитав ВолиньPost у своїх читачів.

Іван Чебрець, танцівник, 27 років:

«В Луцьку мало танцювальних, співочих, загалом творчих комплексів. Я вважаю, що в Будинку офіцерів треба зробити великий творчий комплекс. Звісно, ним може бути і обласна філармонія. Колись в цій будівлі проходили різноманітні творчі вечори. Моя мама розповідала, що туди на заходи було важко потрапити. Також, кажуть, там був кінотеатр.

Тому я хочу, щоб у Будинку офіцерів було щось таке, подібне тому, що було колись. Щоб коли проходиш повз нього – лунала музика, молодь ходила на танці, хор, різноманітні творчі гуртки, вчилась грати на гітарі. Правда, я ніяк не бачу там адміністративної будівлі, і тим більше корпус ЛНТУ. Цей ректор, Божидарнік, взагалі знахабнів. Університет має багато своїх приміщень, а тут він теж хоче собі пригребти такий ласий шматок і в подальшому його, напевно, приватизувати.

Тому я за те, щоб в Будинку офіцерів був культурний заклад».

Дарина Семенюк, 25 роки, займається логістикою:

«Я вважаю, що будинок офіцерів потрібно віддати громадським організаціям. Або принаймні його частину, а частину науковцям, наприклад. На офісний чи адміністративний центр для влади чи бізнесу витрачати таке старе і гарне приміщення якось шкода.

Зараз місто немає такого приміщення, де молодіжні організації могли б вільно, без грошей проводити дискусійні клуби, влаштовувати якісь наукові заходи, культурно-просвітницькі вечірки чи навіть музичні концерти чи виставки сучасного мистецтва або якісь інсталяції.

Єдине питання – хто фінансуватиме це приміщення, адже відомо, в якому воно зараз ганебному стані і який скупий бюджет».

Руслан Воробйов, 43 роки, підприємець:

«Якщо вибирати з існуючих конкурентів: філармонії чи ЛНТУ, то, на мою думку, найкраще це приміщення віддати ЛНТУ. Культура, то завжди бідна галузь, якій навряд чи вистачатиме грошей на ремонт приміщення, його утримання.

А ремонтувати в Будинку офіцерів є що. Подивитися лише на одні стіни, що тріщать по швах і грибком вкрилися. Що там усередині – важко уявити.

Університет, де є доволі дороге навчання зможе знайти ресурси для реконструкції приміщення. У центральній частині немає корпусів, та й якщо є така потреба в розширені і немає де розмістити студентів – то чому б і ні. Це легше, ніж будувати приміщення з нуля.

Крім того, наскільки мені відомо, в ЛНТУ усі приміщення в гарному стані. Тому вірю, що і це до ладу доведуть».




Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Без найменших вагань віддати культурі. ЛНТУ готує незапитаних кадрів. Це "перевиробництво" видно на кожному кроці. Випускники без роботи, банків на всіх не вистачає, йдуть працювати офіціантами, таксистами чи просто туди, де вимагається не більше 4 класів освіти. Ми вже багато років пишаємся кількістю людей з вищою освітою. Кількість обернено пропорціональна якості як в столичних, так і в периферійних вузах. А де толк, де віддача? Неякісною освітою ми породжуємо соціальну назадоволеність. Випускники не мають елементарної підготовки, не володіють знаннями, не можуть влаштуватись на роботу, а самооцінка робить свою чорну справу: "я вчився, в мене в кишені диплом, а я ходжу голодний". Ви подивіться, скільки "вузів" в Луцьку народилось за якихось 10 років, які продають львівським чиновникам дипломи, а філармонія десятки років в пристосованому приміщенні. В таких умовах працюють кращі митці України - Волинський академічний хор, ансамбль "Кантабіле" і інші.
Відповісти
Хай Божидарник доведе до розуму "Меридіан" по вул. Даньшина, який будують вже 8 років.
Відповісти
Я цілком солідарний, із студентством, приміщення потрібно віддати ЛНТУ, тому що дійсно для ремонту потрібно велика сума коштів, ЛНТУ навідміну від філармонії їх має, більше того, ЛНТУ вже витратив більше 200 тисяч на ремонт.

Крім того, в студентів технічного дійсно є проблема з приміщенням.

Філармонія може використовувати актові зали драм театру чи просвіти, чи навіть використовувавти актові зали будинку офіцерів, коли його передадуть ЛНТУ, адже в нас не так вже й багато концертів проходить...

Відповісти
Ха, тушка-зоофіл написала безграмотну"рекомендацію". Думаєш, адекватні люди до неї прислухаються?
Відповісти
Оцей абсурдний текст Зайця з кількома десятками помилок - яскравий факт рівня освіти в вузах Волині. Коментарі тут зайві - усе говорить саме за себе. Таким він буде юристом. Стоїть питання - чого воно скрізь лізе зі своїми прадідівськими відрижками?
Відповісти
А ви що істина в останній інстанції???

P.S. вам теж те завадило б підтягнути орфографію)))
Відповісти
Останні новини
Як найдоцільніше використати приміщення Будинку офіцерів? ПИТАННЯ ДНЯ
16 лютий, 2012, 17:31