У Верхвоній Раді пропонують ввести кримінальну відповідальність за підробні COVID-сертифікати

У Верхвоній Раді пропонують ввести кримінальну відповідальність за підробні COVID-сертифікати
Парламентський комітет з питань правоохоронної діяльності рекомендував Верховній раді ухвалити за основу урядовий законопроєкт №6084 про внесення змін до Кримінального кодексу щодо встановлення відповідальності за підробку документів про вакцинацію.

Про це повідомляє Суспільне, посилаючись на представника уряду у парламенті Тараса Мельничука.

Автори документа, зокрема, пропонують доповнити Кримінальний кодекс новою статтею, що передбачає покарання за використання підроблених документів про щеплення. За таке правопорушення пропонується встановити штраф від однієї тисячі до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (17 000 грн - 34 000 грн) або обмеженням волі на строк до двох років. Наразі така стаття у ККУ відсутня.

Внесення медичним працівником завідомо неправдивих відомостей до відповідної медичної документації автори пропонують карати штрафом від двох тисяч до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (34 000 грн - 68 000 грн) або позбавленням волі на строк до двох років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк від одного до трьох років.

А виготовлення з метою збуту, збут підроблених документів щодо профілактичних щеплень запропоновано караюти штрафом від п’яти тисяч до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян ( 85 000 грн - 170 000 грн) або позбавленням волі на строк до трьох років.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Верхвоній Раді пропонують ввести кримінальну відповідальність за підробні COVID-сертифікати
01 листопад, 2021, 23:35