У Підгайцях з сесії «попросили» всіх мешканців та атовців: пояснили, що через ковід

У Підгайцях з сесії «попросили» всіх мешканців та атовців: пояснили, що через ковід
Під час чергової сесії Підгайцівської сільради із зали засідань попросили вийти мешканців, які прийшли на розгляд своїх питань, у тому числі - учасників АТО.

Про це інформує Район.in.ua.

Сільський голова Юрій Семенюк пояснив такі дії загостренням епідемії коронавірусу, а більшість депутатів проголосувала за те, щоб люди залишили сесію.

Чергове засідання відбулося у вівторок, 2 листопада. У порядку денному - звернення до президента та уряду щодо належного фінансування охорони здоров’я, заборона продажу алкоголю на одній з місцевих АЗС, підвищення зарплат працівникам дитсадків, розробка проекту ремонти приміщення дитсадка в Липинах та близько 300 земельних питань. Серед них - зміна цільових призначень сільськогосподарських паїв, виділення ділянок під багатоквартирну забудову, передання у власність та інші.

На сесію завітали місцеві учасники АТО, щоб поцікавитися, чому серед такої кількості земельних питань немає їхніх заяв.

«Навіть не пам’ятаю, скільки разів вже звертався в Підгайцівську сільраду з проханням виділити мені землі - 8 чи 9. Спочатку нам обіцяли, що всім учасникам АТО дадуть ділянки. Потім сказали, що землі немає і щоб самі шукали вільні ділянки. Я знайшов і написав заяву. Але моє питання досі не винесли на розгляд. То кажуть, що земля не вільна, а це чийсь пай, хоча це не так. Потім кажуть, що я не дав всіх документів. І так з сесії на сесію. Обіцяють - покличемо і поголосуємо, але не кличуть. А коли я сам прийшов і підняв це питання, то просто вигнали, нібито через коронавірус людям не можна приходити на сесію», - розповів учасник АТО із села Крупа Сергій Труш.

До слова, під час нещодавнього візиту на Волинь прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, атовець Сергій Труш поскаржився йому на ігнорування проблем та потреб воїнів.

«Передав також письмове звернення і прем’єр-міністр обіцяв розібратися з ситуацією», - каже атовець.

Не всі депутати підтримали ініціативу голови проводити сесію Підгайцівської громади за зачиненими дверима.

«Минулого року, коли була загострена епідеміологічна ситуація, ми проводили сесії в Будинку культури. Там є умови, щоб усі розмістилися з дотриманням дистанції. Але коли депутати сидять поруч один з одним, розказувати, що ми проженемо людей, бо боїмося коронавірусу - це неприпустимо. Сесії - це публічний захід і доступ до них має бути відкритим для кожного громадянина», - коментує ситуацію депутат В’ячеслав Разумовський.

Серед присутніх на сесії Підгайцівської громади, кому сказали залишити залу – адвокатка Надія Ясинська. Такий вчинок її обурив і повідомляє, що буде звертатися до Уповноваженого з прав людини зі скаргою.

«Відповідно до законодавства України, сесії ради є публічними і рада зобов’язана забезпечити всім охочим можливість бути на ній присутніми. Вимога покинути залу до всіх, хто не є депутатом і старостою - дискримінаційна, адже саме через відсутність певного статусу чи посади нас обмежили в доступі до публічної інформації», - пояснює Надія Ясинська.


Натомість у сільській раді пов'язують такі обмеження із загостреною епідемічною ситуацією. Запевняють, що депутати прийняли рішення про перебування у сесійній залі лише депутатів Підгайцівської сільської ради та представників ЗМІ, враховуючи негативну динаміку, що відображається у завантаженості ліжок та зростанні кількості летальних випадків у Луцькому районі зокрема.

"Присутнім та запрошеним на чергову сесію ради запропоновано очікувати розгляду питань, що їх стосуються, в холі сесійної зали при відкритих дверях, зважаючи, що велася пряма трансляція пленарного засідання у соцмережах.

Усім бажаючим виступити була надана така можливість", - йдеться у відповіді журналістам, наданій відділом організаційно-правового та кадрового забезпечення сільради.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Підгайцях з сесії «попросили» всіх мешканців та атовців: пояснили, що через ковід
03 листопад, 2021, 18:13