Луцька алергологиня розповіла про шкоду від спалювання листя

Луцька алергологиня розповіла про шкоду від спалювання листя
За останній місяць в алергологічне відділення обласної клінічної лікарні звернулися майже 400 пацієнтів. Це вдвічі більше, ніж було у літній період.

Про це розповіла Суспільному лікарка-алергологиня Оксана Критюк.

Зі слів лікарки частина пацієнтів відчули проблеми дихальної системи через токсини, які виділяються під час спалення сухого листя.

Однією з найбільших небезпек при спалюванні листя лікарка називає — чадний газ, який зв’язується з гемоглобіном крові та викликає кисневе голодування всіх органів організму. З її слів, при спалюванні однієї тонни сухого листя виділяється 30 кілограмів чадного газу.

Оксана Критюк розповідає: коли люди спалюють опале листя і інші сухі рослини, у вогнища потрапляють також відходи з пластику. З її слів, він при плавленні досить небезпечний, виділяє в атмосферу велику кількість хімічних елементів, канцерогенів, які викликають загострення хронічних хвороб органів дихання, серцево-судинної системи, алергічних захворювань, а саме бронхіальної астми та алергічних пневмоній.

Статистики скільки саме звернень щодо проблем дихання та алергії через спалення опалого листя у відділення алергології обласної клінічної лікарні не ведуть, — каже Оксана Критюк.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Алергогинеса
Відповісти
Останні новини
Луцька алергологиня розповіла про шкоду від спалювання листя
04 листопад, 2021, 18:44