Школярі-першачки не отримуватимуть оцінки у балах

Школярі-першачки не отримуватимуть оцінки у балах
Учні молодших класів не отримуватимуть бали із творчих предметів, а другі та п’яті класи такий перепочинок матимуть аж півроку навчання.

Табу на оцінки для найменших школярів незабаром в Україні стануть нормою, пише ТСН.

Усе роблять задля того, аби такі оцінки як двійки і трійки не засмучували дітей передчасно. Рекомендація Міносвіти не ставити оцінок у першому класі з цього року в Україні є вимогою. Бо і досі обійтись без них готові не всі школи, а надто не всі батьки.

У Міністерстві освіти початковим класам уже зараз готують альтернативу балам з малювання, фізкультури, музики на всі 4 роки навчання.

Міністр освіти Дмитро Табачник каже, що це — не новація, а надолуження відставання. Мовляв, кращі європейські школи давно відмовились від оцінок в початковій школі. Каже, що оцінки для дітей таки будуть, але не у балах, а вони будуть ґрунтуватись на самооцінці і словесній підтримці вчителя.

Українських освітян надихнув приклад британської школи, які відмовились від цифрових оцінок аж до 5-го класу, і знання у школах покращились. Головне у навчанні без балів — самооцінка. Ініціативу іносвіти підтримали усі психологи, проте не зрозуміли чимало батьків, які вважають, що із основних предметів оцінки необхідні.

Цьогоріч у школах не ставитимуть оцінок перші півроку другому та п’ятому класам, аби дати час адаптуватись дітям, які навчаються за новим стандартом. Вчителі кажуть, що погані оцінки спонукають дітей не ходити до школи і плакати вдома.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: освіта
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
повна ! Так є вже років з 5
Відповісти
Не знаєш - не пиши. 5-й клас отримував оцінки, 2-4 клас отримував оцінки з творчих предметів
Відповісти
Останні новини
Школярі-першачки не отримуватимуть оцінки у балах
31 серпень, 2013, 08:57