Волинська лікарка розповіла, що причиною кашлю можуть бути проблеми зі шлунком. ВІДЕО

Волинська лікарка розповіла, що причиною кашлю можуть бути проблеми зі шлунком. ВІДЕО
Часто люди довго ходять по лікарях, приймають антибіотики, лікуючи кашель, – і все безрезультатно. А причину його може виявити гастроентеролог.

Про це у програмі «Телемедицина» на 12 каналі 8 листопада розповіла завідувачка гастроентерологічного відділення Волинської обласної лікарні Наталія Ващиліна.

«Хворі лікуються дуже довго, ходять по лікарях, обстежуються у пульмонологів, лорів, а виявляється, що кашляти можна від шлунка. Це так звана гастроезофагеальна рефлюксна хвороба (ГЕРХ), якої зараз надзвичайно багато. Причому люди скаржаться на печію. Кашель у них сухий. Він виникає при зміні положення тіла: або коли людина лягаєте спати, або коли встає. Він дуже докучає, тому що заважає спати», – описала симптоми хвороби лікарка.

Такі пацієнти ходять по різних лікарях, приймають багато медикаментів, у тому числі й антибіотиків, і це теж у майбутньому стає причиною звернення до гастроентеролога, бо через неправильне лікування кашлю починаються проблеми з кишківником – дисбактеріоз, каже Наталія Ващиліна.

«Цей кашель лікується положенням тіла, дотриманням певних дієтичних рекомендацій, певного режиму вживання їжі і медикаментами. Треба приймати медикаменти, які гасять секрецію (це інгібітори протонної помпи), прокінетики, які не дають перистальтиці іти у зворотному напрямку», – пояснює гастроентерологиня.

Втім, застерігає вона, таке лікування дуже тривале, тому що ГЕРХ лікується довго. І якщо перестати приймати медикаменти і порушити режим, на жаль, симптоми повертаються.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волинська лікарка розповіла, що причиною кашлю можуть бути проблеми зі шлунком. ВІДЕО
09 листопад, 2021, 15:20