На Волині розбудують пункт пропуску «Ягодин»

На Волині розбудують пункт пропуску «Ягодин»
Пункт пропуску «Ягодин» переоснастять та розбудують.

Над цим питанням працювали спільно з заступником Міністра інфраструктури України Мустафою Найємом, який прибув на Волинь із робочим візитом, інформують у Волиньраді.

Через пункт пропуску «Ягодин» проходить 50% товаровантажів з України в Європу. Тому важливо, щоб на «Ягодині» була збільшена пропускна спроможність, бо на сьогодні вантажівки можуть очікувати перетину кордону по 2 доби, втрачається дорогоцінний час, бізнес терпить збитки.

«Працюємо над тим, аби проєкт модернізації пункту пропуску стартував і був виконаний в найкоротші терміни», - зауважили у Волиньраді.

Під час зустрічі обговорили і актуальне для Волині питання облаштування постійного пішохідного переходу «Адамчуки-Збереже».

Під час проведення Днів добросусідства на території Шацької громади відкривають понтонний міст у ПП «Адамчуки-Збереже» для пішохідного та велосипедного перетину кордону. За кілька днів цей перехід перетинають більше 50 тис. туристів.

На Волині уже відремонтували дорогу, що пролягає уздовж українсько-польського кордону та веде від Адамчуків до Щацька. Під час епідемії, коли були закриті кордони, в Україні збільшився запит на внутрішній туризм. Відкриття пункту пропуску «Адамчуки-Збереже» на літній період дозволить залучити більше туристів.

У підсумку це позитивно вплине на розвиток громад з обох сторін від кордону.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.