У Луцьку буде парк динозаврів

У Луцьку буде парк динозаврів
У луцькому Центральному парку імені Лесі Українки розгортається справжній парк юрського періоду. За кілька днів на обгороджену територію ліворуч від центральної алеї, ближче до дамби підвезуть фігури рептилій 20 видів, які жили за десятки мільйонів років до нашої ери.

Пізнавальну атракцію для лучан розгорнуть вже наступними вихідними. Зараз на території парку триває активна підготовка. Побували на новому майданчику журналісти ІА Конкурент.

На обгородженому майданчику мостять дерев'яні доріжки. Обабіч них планують встановити обгороджувальні канати, щоб відвідувачі не підходили надто близько до динозаврів. Самі фігури рептилій будуть рухомими та видаватимуть звуки. Вони стоятимуть на спеціальних дерев'яних опорах уздовж доріжок.

До Луцька динозаврів везе родина із Івано-Франківська. Вони мають 11 аналогічних парків у містах України. Луцький динопарк буде стояти у місті тимчасово – до новорічно-різдвяних свят. Однак, у великих містах-мільйонниках такі парки зазвичай стаціонарні.

«Динопарк – це такий пізнавальний проект-виставка. Ми хочемо показати дітям і дорослим один із періодів розвитку нашої планети. Як жили ящури мільйони років до нашої ери, яких були розмірів і форм. Діти зараз дуже розвинені, і це помітно, коли вони відвідують наш парк. Знають абсолютно всі види динозаврів, що ті їли, яких були розмірів і так далі. Приходять до нас в парк, і якщо побачать помилку, як от помилково прикріплену табличку – самі підходять до працівників парку і просять її перечепити», – розповідає Тетяна Гарбера.

Фігури привезуть до Луцька, імовірно, в понеділок, 15 листопада. Співвласники динопарку кажуть, що не хотіли встановлювати їх на початку посилення карантинних обмежень, щоб дати лучанам шанс довакцинуватися. Адже потрапити в парк динозаврів зможуть тільки щеплені від коронавірусу мешканці міста або люди з дійсними результатами тесту.

«У нас повністю роботизовані динозаври. Вони дихають, кричать, кліпають очима, махають хвостом, рухаються. Імовірно, буде навіть інтерактивний динозавр, якого можна буде осідлати, щоб діти могли собі вилізти і покататися», – каже Андрій Гарбера.

На Волині це буде другий парк. Підприємці вже встигли попрацювати на Світязі. Вхід у парк для дорослого коштуватиме 120 гривень, а для дитини – 100 гривень. Будуть пільгові квитки.

Нагадаємо, що у Луцьку вже є одна скульптура динозавра. Ще влітку у центральному парку імені Лесі Українки, біля входу до зоопарку, встановили ковані скульптури динозавра та слона.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.