Країна ЄС змінить правила в'їзду для українців

Країна ЄС змінить правила в'їзду для українців
Кордони Іспанії залишаться відкритими для українців після того, як ЄС вилучив Україну з переліку безпечних країн для подорожей.

Про це повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, інформує УНН.

До 14 листопада подорожувати в Іспанію можна без надання довідок про вакцинацію або негативних результатів тестування на наявність COVID-19 за умови завчасного заповнення формуляра санітарного контролю.

Із 15 листопада для в'їзду на територію країни українці віком від 12 років мають надати:

довідку про повний курс вакцинації проти СOVID-19 вакциною, яку визнала ВООЗ (Comiranty/BionTech/Pfizer, AstraZeneca/Vaxzervria, Covishield, Janssen, Moderna, Coronavac/Sinovac) або Європейське агентство лікарських засобів (Comiranty/BionTech/Pfizer, Janssen, AstraZeneca/Vaxzervria, Spikevax/Moderna);
діагностичну довідку (негативний результат ПЛР-тестування за 72 години до в'їзду або негативний результат тестування на наявність антигенів за 48 годин до в'їзду);
довідку про одужання, яку визнаватимуть протягом 180 днів та після закінчення 11 днів з дня отримання першого позитивного тестування на коронавірус.
Усі пасажири, які прибувають до Іспанії повітряним або морським транспортом, зокрема з метою транзиту до інших країн, мають завчасно заповнити формуляр санітарного контролю (на порталі МОЗ Іспанії https://www.spth.gob.es/ або завантаживши мобільний додаток Spain Travel Health –SpTH– на телефон) та отримати QR код для надання на вимогу представників компанії перевізника перед посадкою, а також служб санітарного контролю в пункті пропуску в порту або аеропорту після прибуття до Іспанії.

Усі пасажири, які планують в’їхати до Іспанії, проходитимуть санітарний контроль у першому пункті в’їзду. Він передбачає перевірку документів, візуальне обстеження та вимірювання температури безконтактним способом.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.