У селі на Волині бойкотували Перше вересня. ВІДЕО. ДОКУМЕНТ

У селі на Волині бойкотували Перше вересня. ВІДЕО. ДОКУМЕНТ
У селі Осівці Камінь-Каширського району батьки не пустили дітей на перший дзвоник та вимагають ремонту школи.

Як відомо, мешканці села кілька разів попереджали, що не поведуть дітей у аварійний навчальний заклад, - пишуть Вісті Каменя.

Осівці дотримали свого слова і Перше вересня відбулося без школярів. До школи прийшли батьки, односельчани, журналісти, вчителі і, по суті, жодного представника районної влади.

Після урочистої частини мешканці села зібралися в приміщенні будинку культури аби вирішити – як діяти далі.

Під час зборів розглянули пропозицію начальника відділу освіти РДА. А саме – залишити навчатися учнів молодших класів в місцевій школі, а старших учнів щодня довозити до Каменя-Каширського в ЗОШ №2.

Батьківські збори вирішили, що пропозицію можна було б прийняти, але за умови навчання в райцентрі усіх учнів (не лише старших). Та й то, тільки в тому випадку, якщо будуть гарантії, що у селі розпочнеться будівництво школи.

До слова, педагоги побоюються, що влада може "під шумок" закрити школу.

Зрештою, вирішили писати звернення міністру освіти Дмитру Табачнику, начальнику обласного управління освіти Олександру Хомичу, голові облдержадміністрації Борису Клімчуку, голові Волиньради Володимиру Войтовичу.

В документі зазначено про необхідність спорудження нової школи, забезпечення нормальних умов для дітей на час будівництва. А також селяни наполягають на особистому візитові до них губернатора області.

"Доки Клімчук не прибуде сюди, не зустрінеться з нами і не обговорить нашу проблему – доти наші діти в школу не підуть", - заявляють учасники батьківських зборів.









Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
підводьте очільників області.там чотко поданний рапорт про перемогу знань...
Відповісти
Для чого ставити таке відео? Яку роль воно тут виконує?
Відповісти
Подивіться відео про вчителів - тупі , перелякані і закомплексовані !Що вони морозять:" Хай діти підуть в школу , а батьки хай далі "стукають" , добиваються " повна дурня ! Як тільки діти підуть до тої самої школи - хер там хто розпочинатиме будівництво нової школи! Гнати таких підагогів треба , які думають тільки про свою шкуру
Відповісти
треба їм школою всією вступити в партію пр.як в "Гороховскому" районі.там всі педагоги пр...овці ждуть покращень спокійно..
Відповісти
Останні новини
У селі на Волині бойкотували Перше вересня. ВІДЕО. ДОКУМЕНТ
02 вересень, 2013, 08:42