За три тижні ми повинні вийти з «червоної зони», – заступниця голови Волинської ОДА

За три тижні ми повинні вийти з «червоної зони», – заступниця голови Волинської ОДА
Заступниця голови Волинської облдержадміністрації Людмила Тимощук вважає, що область може покинути «червону» карантинну зону за три тижні, якщо всі мешканці дотримуватимуться встановлених обмежень та активно вакцинуватимуться від коронавірусу.

Про це вона сказала у програмі «Ваше право» на 12 каналі 13 листопада.

«Найменший термін, на який вводиться червоний рівень небезпеки, – це 2 тижні. Його вводить Кабінет Міністрів на засіданні державної комісії техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Вони рекомендують 2 тижні, тому що це йде період так званого етіологічного поширення», – розповіла посадовиця.

Вона висловила сподівання, що за три тижні «червону» зону на Волині скасують.

«Якщо люди дослухаються, будуть більш-менш дотримуватися карантинних обмежень, а також активно вакцинуватися, то ми зможемо подолати той ріст захворюваності. Хоча, я бачу, ми ще не вийшли на плато. Вчора було трошки менше, як сьогодні, виявлено (за добу 10 листопада на Волині виявили 694 хворих, а за 11-те – 719, – ред.), але надіюся, що з неділі ми це зможемо подолати», – сказала Людмила Тимощук.

Також, за її словами, завдяки запровадженню канікул і дистанційного навчання у школах, спостерігається зменшення росту захворюваності серед дітей.

Нагадаємо, з понеділка, 8 листопада, на Волині почав діяти червоний рівень епідемічної небезпеки.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А якщо не вийдемо ,то як будете оправдовуватись від свого вангування .В вас там ,що роботьи нема ,якщо язиками ляпаєте ,як помелом .
Відповісти
За затвердженим прожектом "четвертої хвилі" хронічного грипу вихід з так званої червоної зони припадає на другу декаду листопада. Чому вносите зміни в прожект, панове так звані медини? Немає повного обсягу результатів експериментів над людьми?
Відповісти
Прямо тобі Ванга, а не чинивниця. Все наперед знає.От тільки цікаво, як "виявляють" вірусованих на Волині? З допомогою правоохоронців чи пошуковців розвели у рядах лікарів? Як казав герой одного старого фільму: Что-то здєсь нє то.
Відповісти
Прогнозувати ситуацію може той, хто її створює. А статистика - діло розтяжмие. Її і намалювати можна. Так завжди було і так завжди буде
Відповісти