У лучанина вилучили «колекцію» бойових патронів

У лучанина вилучили «колекцію» бойових патронів
Упродовж 16 лютого оперативники обласної міліції вилучили у краян 64 набої до вогнепальної бойової зброї різного калібру та 12 - до гладкоствольної мисливської рушниці.

Про це інформує СЗГ обласного УМВС.

Луцькі правоохоронці у помешканні раніше засудженого жителя обласного центру вилучили 30 набої калібру 5,45 мм , п’ять - калібру 7,62 мм, 9 набоїв калібру 9 мм та понад десяток набоїв до мисливської рушниці.

Власник такого арсеналу пояснив, що набої зберігав як колекційні екземпляри. Мовляв, за призначенням вони ніколи не використовувалися.

Подібні виправдання чули міліціонери від мешканця Ратнівського району 57-річного Олексія. У нього дільничний міліціонер вилучив 13 набоїв калібру 7,62 мм та 7 патронів калібру 5,45 мм.

Незважаючи на банальні відмовки, власники зброї будуть покарані. Їх арсенал вилучений і направлений на дослідження в НДЕКЦ УМВС України у Волинській області. Триває перевірка.

До слова, відповідно до чинного законодавства (ст. 263 КК України), за носіння, зберігання, придбання, виготовлення, ремонт, передачу чи збут вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу – настає кримінальна відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п’яти років.

Коли ж громадяни добровільно здали зброю, бойові припаси, вибухові речовини або вибухові пристрої органам влади, то вони звільняються від кримінальної відповідальності за злочин, передбачений цією статтею.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У лучанина вилучили «колекцію» бойових патронів
17 лютий, 2012, 10:09