Луцьк невдовзі отримає у власність дитячу залізницю: що це означає

Луцьк невдовзі отримає у власність дитячу залізницю: що це означає
У переговорах Луцької міської ради та «Укрзалізниці» щодо передання майнового комплексу дитячої залізниці – новий етап. Питання нарешті зрушило з «мертвої точки».

Про це йшлося 15 листопада під час позачергового засідання сесії Луцької міської ради.

Директор департаменту економіки Луцької міської ради Борис Смаль зауважив, що вже є попередня домовленість з «Укрзалізницею» про те, що питання про передання дитячої залізниці у власність міста найближчим часом буде вирішене.

«Наступного тижня має відбутися засідання профільної комісії «Укрзалізниці», яка має на це надати згоду. Крок номер один в цьому процесі – це рішення міської ради про те, що ми згідні прийняти її безкоштовно на баланс», - сказав посадовець.

Натомість Ігор Поліщук зауважив, що міська рада має намір після взяття на баланс цього об’єкта повернути роботу тим працівникам, яких звільнила «Укрзалізниця» й сформувати план розвитку діяльності дитячої залізниці. Тож дитяча залізниця на вулиці Шопена знову функціонуватиме.

«Фракція «Громадянського руху «СВІДОМІ» підтримує цей проєкт рішення. Адже «Дитяча залізниця» – потрібний лучанам інфраструктурний об'єкт», – зазначив під час обговорення проєкту голова фракції «Громадянського руху «СВІДОМІ» у Луцькій міській раді Тарас Шкітер.

Як нагадав політик, дитяча залізниця розташована на ділянці набережної вздовж Сапалаївки, концепцію реконструкції якої презентували «СВІДОМІ». Відтак залізницю можна буде з'єднати з велопішохідними доріжками з іншими зонами відпочинку, які планують створити вздовж річки.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.