На ЛПЗ капітально відремонтували водогін: навколишні села матимуть воду. ВІДЕО

На ЛПЗ капітально відремонтували водогін: навколишні села матимуть воду. ВІДЕО
У Луцьку взяли курс на модернізацію і реконструкцію мереж водопостачання. Днями завершили капітальний ремонт ділянки водогону, від справності якої залежить, чи буде вода у жителів мікрорайону ЛПЗ і навколишніх сіл.

Про це йдеться у сюжеті 12 каналу.

Артезіанські свердловини нині пробурені вздовж Стиру і закільцьовані між селами Крупа, Підгайці, Новостав і Луцьком. Звідси вода поступає на два водозабори: Дубнівський і Гнідавський.

Останній акведук звели ще у 80-их. Перший серйозний прорив стався на початку двотисячних. Тоді металеві труби замінили на поліетиленові.

“З плином часу поліетиленові труби прийшли в негідність. Вони не передбачалися на такий тривалий термін експлуатації і ми мали пару пошкоджень водопроводу зі сторони річки Стир зі сторони села Крупа”, – каже головний інженер КП “Луцькводоканал” Сергій Строк.

Цьогоріч пошкодження було на підйомі до акведука. Тоді, каже головний інженер, були вимушені відключати від водопостачання мікрорайон, щоб усунути поламки. І таких випадків було чимало. Тому водогін взялися капітально ремонтувати. Нову трубу проклали під Стиром на глибині п’ять метрів.

“Ця заміна дасть нам спокійно в подальшій роботі працювати і не чекати, що станеться можливий прорив на висоті над річкою”, – пояснює Сергій Строк.

Переключення на новий водогін, каже інженер, ніхто із споживачів не помітив. Для цього добре підготувалися і використали запаси води. Усі роботи виконали за тиждень. Витратили на це мільйон гривень.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.