10-річному хлопчику з Волині, якому поставили діагноз ДЦП, збирають кошти на реабілітацію

10-річному хлопчику з Волині, якому поставили діагноз ДЦП, збирають кошти на реабілітацію
10-річний Богданчик Мацьоха з села Ласків Володимир-Волинського району, якому поставили діагноз ДЦП, успішно пройшов перший курс реабілітації. Приблизна вартість лікування вийшла майже 40 тисяч гривень.

Про це у Фейсбуці речниця Нацполіції Волині Ольга Бузулук, - пише ІА Волинські новини.

У Трускавці хлопчику проводили нейрофізіологічну корекцію хребта, рефлексотерапію, масажі, мобілізуючу гімнастику, апітерапію, механотерапію тощо.

«У результаті покращилась координація рухів та дрібна моторика рук, покращився психоемоційний стан, хлопчик став витривалішим та мотивованішим, м’язи потрохи розслабляються... Є надія, що все буде добре.

Подекуди йому було боляче і навіть дуже боляче. Але він нарешті вмотивувався на подальшу серйозну роботу, аби дійти до своєї мрії – ходити.

Скажу відверто: коли я побачила Богдана кілька місяців тому і почула розповіді тата, що лікарі кажуть «безнадійно», й сама не сильно вірила в якесь покращення. Хоча нікому не признавалась.

Якесь вище провидіння підказувало: треба діяти, треба обстежувати, треба шукати варіанти, треба їхати в клініку спробувати.

Ми й вчора розмовляли з татом про те, чи ми не розчарувались, чи не опускаються в нас руки, чи правильно рухаємось, чи він не втомився, чи буде результат...

Так от – не розчарувались», – йдеться у дописі.

Нагадаємо, що також на лікування Богданчика Мацьохи кошти збирали на благодійному ярмарку, який у жовтні цього року організувував волонтерський рух ім. Симона Киринейського Жидичинського Свято-Миколаївського монастиря.

Після реабілітації хлопчик приблизно три місяці перебуватиме вдома, готуючись до чергового курсу лікування.

Як зауважує Ольга Бузулук, кошти, які надходять на карту бабусі, використовуються виключно для Богдана, для його лікування й реабілітації.

Перебуваючи вдома, Богданчику необхідно відвідувати масажі і басейн, а також займатись вправами, придбати додаткове обладнання. А на це знову необхідні кошти, адже сім’ї самостійно не справитись, бо чотирьох діток виховують лише тато з бабусею.

«Зараз дуже потрібен професіонал з масажу, бажано у Володимирі чи поблизу, адже сім’я живе у Володимир-Волинському районі на Волині. До цього часу хорошого фахівця для Богдана ми не можемо знайти(

Про басейн, а тим більше інклюзивний, я й боюсь питати, бо не знаю, чи є такі навіть у Луцьку. Але якщо є тут чи у Володимирі, Нововолинську – також дайте знати, хоча б раз на тиждень є змога приїжджати.

Механічний велотренажер у вас не проситиму, бо про Богдана дізнався один німецький благодійний фонд і от-от має передати його безкоштовно для хлопчика (вартість – орієнтовно 300 тисяч гривень). На ньому займатиметься вдома», – додає Ольга Бузулук.

Реквізити для допомоги:

Карта бабусі: 5168 7427 1605 8122 (Мацьоха Світлана).

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.